Analiza: Novosti Milorada Pupovca još jednom su pokušale otvoriti hajku na umirovljenog pukovnika HV

Piše: Dražen Prša

Novosti Milorada Pupovca još jednom su pokušale otvoriti hajku na umirovljenog pukovnika HV Ivicu Orkana Pandžu.

Da bi hrvatskoj javnosti prikazali što pišu, tekst ćemo prenijeti u cijelosti s našim dodatkom, da se ne zaboravi:

Desničarska struja u Sisačko-moslavačkoj županiji ponovno nije zadovoljna izborom dožupana iz srpskih redova. Pored bivšeg dožupana Bogdana Rkmana iz SDSS-a, koji je na županijskim skupštinama bio redovito prozivan, na meti se sada našao i njegov nasljednik, Dušan Bjelajac iz DSS-a.

U pojedinim medijima osvanule su jadikovke Ivice Pandže Orkana, pukovnika Hrvatske vojske i vijećnika HSP-a u Županijskoj skupštini, kako su se riješili potporučnika (Rkmana), a dobili pukovnika (Bjelajca).

‘Stvarno napredujemo’, zaključio je Orkan i najavio da će se njegovo prvo pitanje na konstituirajućoj skupštini Sisačko-moslavačke županije odnositi na ratni put novog dožupana. ‘Moramo znati tko je taj čovjek među nama’, rekao je Orkan, koji pritom nije zaboravio podsjetiti da su ‘u Sisku, Glini, Petrinji, Kostajnici ratne rane još svježe’.

‘Počinitelji zločina još žive među nama. Neprocesuirani, smiju nam se, i nama i žrtvama. I još su toliko drski da se usuđuju baviti politikom te kreirati političke događaje u Hrvatskoj’, dodao je.

Da se ni u jednoj drugoj županiji toliko ne secira biografija izabranih predstavnika kao što je to slučaj u onoj Sisačko-moslavačkoj, području s najvećim brojem srpske povratničke populacije, dokazuje podulja Orkanova lista.

‘Neprihvatljivih imena i situacija ima bezbroj’, ustvrdio je Orkan, koji je zahvaljujući novinarima hrvatskih medija još jednom iznio svoju listu ‘nepoćudnih’.

I dok čekamo da vidimo hoće li će novi dožupan Dušan Bjelajac položiti ispit domoljubne odanosti, kroz navodne grijehe srpskih predstavnika zapravo se provlači kolektivna krivnja srpskog stanovništva. Na kraju se postavlja pitanje kakav je to Srbin dobar Orkanu Pandži i njegovim istomišljenicima u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Poznavatelji ratnog puta Ivice Orkana Pandže, ali i oni koji su ga poslije radnih strahota uspjeli upoznati jutros su zvali redakciju Hrvatske danas i pitali zašto ne reagiramo i ne napišemo istinu za sve ono što je I. Orkan Pandža učinio kako bi zaštitio, obranio i učinio dobro Srbima koji su Hrvatsku voljeli kao svoju Domovinu.

Oni koji ne znaju, Orkan je među prvima bio koji je štitio i zaštitio Srpski narod koji nije agresivno djelovao na Hrvatsku, oni koji šire mržnju podsjetit ćemo da samo pročitaju dijelove njegovih javnih pisanja koliko je držao da se u vrijeme ratnih djelovanja zaštiti Srpski narod koji nije obavljao agresiju na Hrvatsku.

U ostalom, prosudite sami, kako bi se Vi osjećali da u vašoj županiji bude jedna od vodećih politički nabrijanih osoba, osoba koja je žarila i palila u vrijeme Domovinskog rata, veličala veliku Srbiju, i gazila sve što je hrvatsko.

I sada nakon toliko godina nakon rata, kada majke i očevi, djeca, oplakuju svoje ubijene i nestale, iz “klozeta” izleti neka nova istina o hrvatskim braniteljima, o hrvatskom branitelju koji je možda jedini opisao i dokumentirao sve strahote koje su činili pobunjeni Srbi i njihove pristalice.

Da li ste se kad zapitali, od kuda hrabrosti, volje i tolike, kažimo volje, da neki(e) koji zaista pojma nemaju o ratu ponovno dižu tenzije o Domovinskom ratu i prozivaju Hrvate koji s ponosom nose svoje rane, boli, sjećanja i uspomene na sve ono što su proživjeli.

Da li treba ovom dodati da je upravo taj Ivica Orkan Pandža bio među prvima koji je upozoravao na ono što Hrvatska Vlada radi, i koja djela čini kako bi se “uvukla” Miloradu Pupavcu i aboliranim četnicima.

Oni koji su poubijali našu braću, sestre, susjede, majke i očeve, danas slobodno šetaju “pse”, kućne ljubimce našim ulicama, s tim da im je naša država obnovila kuće (čitaj vile..op.a.) i široko rastegnutih usta osjećaju se zaštićeni od Boga i Vraga….

Ovo što smo gore prenijeli od Pupovčevih “Novosti” samo je jedan u nizu dokaza, što se pokušava, uporno nastoji činiti u Hrvatskoj, marginalizirati Domovinski rat, hrvatske branitelje prozvati huškačima prošlosti, samo nešto se u svom tom pisanju zaboravlja: “ISTINA JE JEDNA”….sve kad tad dođe pred lice pravde, ovdje dole ili ondje gore.

Potpisnik ovih redova, poziva sve one Srbe koji imaju bilo koju ružnu i nehumanu riječ prema Ivici Pandži Orkanu da se slobodno jave, ispričaju svoju priču, jer ono što je I. P. Orkan dokumentirao, proživio, neoboriv je dokaz protiv “čičkarija” prosrpskih portala koji na ovaj ili onaj način pokušavaju pomutiti istinu o Domovinskom ratu.

A da podsjetimo, koliko je četnicima obnovljeno kuća, koliko u Hrvatskoj živi koljača koji su silovali, ubijali ili radili neljudska djela nad hrvatskim pučanstvom, koliko je onih koljača, zločinaca koji slobodno, sa podsmijehom hodaju našim gradovima… podsjetimo, zašto oni koji su otvoreno bili protiv naše Domovine sada uživaju blagodati političkih ili nekih drugih političkih “pogodnosti”…

Reći ću Vam ja, uvukli su se u stražnjicu hrvatskih, prodanih političarima, kojima je važnija fotelja, dobra saborska plaća, nego grobovi poginulih hrvatskih mučenika.

I za kraj samo ovog pisanja, ne zaboravite, pazite što pišete, “mi spavamo, otvorenih očiju”, unatoč Vašim poltronima koji vas filaju novcima i koje kakvim položajima i funkcijama u vladajućim strukturama…

Vi nećete i ne možete proći, tako je zapisano, a ako i prođete, grobovi će vam vrištati…

samo jedna u nizu obnovljenih kuča agresora na Hrvatsku

Share This Article