Na ideju Bože Petrova potrošeno 200 tisuća kuna, a Sabor je i dalje zatrpan papirima

Na zastupnička tablet računala, koja su bila ideja šefa Mosta te bivšeg predsjednika Sabora Bože Petrova, potrošeno je 200.000 kuna, ali saborske klupe i dalje su prepune papira premda je Petrov svoju ideju pravdao uvelike i smanjenjem potrošnje papira.

“Saborske klupe su pretrpane papirima. Da bar imamo neko ekonomično, za okoliš prijateljsko tehnološko rješenje za taj problem. Tablete, recimo”, primijetio je na svojem Twitteru SDP-ov saborski zastupnik Bojan Glavašević.

Podsjetimo, Petrov je gurao ideju tableta pravdajući ih informatizacijom Sabora i olakšavanjem posla zastupnicima te smanjenjem potrošnje papira.

Međutim, pokazalo se da su gotovo nefunkcionalni zbog postavljenih ograničenja te manjka potrebnih programa i funkcionalne aplikacije povezane sa saborskim serverom.

Štoviše, zastupnici ih smatraju skupim bespotrebnim igračkama za internu upotrebu u Saboru.

K tome, kao što je N1 nedavno upozorio, saborske internetske stranice još uvijek nemaju posve otvoren pristup svim ključnim podacima kojima raspolaže to tijelo javne vlasti.

Voditeljica saborske Službe za medije Marina Buntić Juričić kazala je tada za N1 da je “digitalizacija Hrvatskoga sabora dugotrajan i kontinuirani proces podložan različitim okolnostima, a jedan od krajnjih ciljeva digitalizacije je i rad Hrvatskoga sabora ‘bez papira’.”

Facebook Komentari