Zastupnica Željka Josić pisala HC-u jer su djeca u Komarevu svakodnevno u smrtnoj opasnosti, evo odgovora

fb

Nakon zamolbe stanovnika naselja Komarevo, čija su djeca u svakodnevnoj opasnosti prilikom dolaska i odlaska u školu zbog nedostatka nogostupa u većem dijelu tog naselja, uputila sam službeni dopis u Hrvatske ceste, objavila je danas saborska zastupnica Željka Josić.

Naime, učenici koji pohađaju Osnovnu školu Komarevo u svakodnevnoj su smrtnoj opasnosti jer veći dio toga sela, koje se nalazi na državnoj cesti Sisak – Hrvatska Kostajnica, nema nogostup i djeca su prisiljena skakati u obližnje jarke sklanjajući se od vozača koji ne poštuju prometne propise.

O tom problemu je još 2015. godine Hrvatske ceste, gradonačelnicu Siska Kristinu Ikić Baniček i PU SMŽ, dopisom upozorila ravnateljica OŠ Komarevo Gordana Vasić, no po tom pitanju do sada nije ništa napravljeno.

Osim toga, djeca iz Komareva u blizini škole imaju autobusno stajalište koje nije natkriveno pa se za kiše i snijega skrivaju pod krovom mjesnog doma, na suprotnoj strani ceste, te dječje neoprezno pretrčavaju cestu kad vide nailazak autobusa ne pazeći na ostala vozila u prometu čime riskiraju živote.

Ravnateljica je molila i postavljanje ležećih policajaca ili trepteća svjetla koja bi ukazivala na blizinu škole, no do danas to nije učinjeno.

Zbog svega ovoga stanovnici Komareva osjećaju se građanima drugog reda jer do sada nitko nije reagrao na rješavanje ovog problema zbog kojeg je prije nekoliko godina bio organiziran i prosvjed mještana koji su na sat vremena zatvorili promet kako bi ukazali na problem svoje djece.

Molim Vas da učinite sve što je u Vašoj moći kako bi se tijekom ovih školskih praznika riješio ovaj gorući problem učenika i roditelja OŠ Komarevo kako bi u novu školsku godinu učenici krenuli sigurniji i kako se ne bi problem rješavao tek kad se dogodi neka nesreća teškim i tragičnim posljedicama, napisala je Željka Josić u dopisu.

Iz Hrvatskih cesta dobila je sljedeći odgovor:


Facebook Komentari