VIDEO Maras u Saboru: Ova vlada liči mi na Frankestein vladu. Osam ministra je promijenjeno radi jednog

Hrvatski sabor nastavlja sjednicu raspravom o konačnoj verziji izmjena Zakona o strancima, no prije toga proširio je dnevni red novim točkama te glasovati o onima koje je ranije raspravio.

Sabor će danas u 15 sati glasovati o povjerenju Mariji Burić Pejčinović za obavljanje dužnosti potpredsjednice Vlade i ministrice vanjskih i europskih poslova. Glasovat će se i o povjerenju Furiju Radinu koji će postati novi potpredsjednik Sabora.

Tijek sjednice pratite u nastavku:

Sabor je usvojio izmjene zastupnika. Novoizabrani zastupnici su prisegnuli.

U saborske klupe vratio se HDZ-ov veteran Ivan Šuker koji će mijenjati Dražena Bošnjakovića koji je preuzeo Ministarstvo pravosuđa. Umjesto Andre Krstulovića Opare koji je izabran za gradonačelnika Splita u saborske će klupe ponovno sjesti Ante Babić, a umjesto HDZ-ova župana Blaženka Bobana Ante Bačić.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković najavio je kako će se u Saboru u 15:00 sati glasati o povjerenju ministrici vanjskih poslova Marija Pejčinović Burić te potpredsjedniku Sabora Furiu Radinu. Pejčinović Burić će se uoči glasanja predstaviti saborskom Odboru za vanjske poslove

Branko Bačić (HDZ) kazao je kako Zakon o koncesijama definira postupanje s koncesijama u svim djelatnostima.

“Koncesioniranje plaža temelji se na Zakonu o pomorskom dobru koji još nije usvojen. Trebamo napraviti novi Zakon o pomorskom dobru”, kazao je Bačić.

Gordan Maras (SDP) kazao je kako danas u Hrvatskoj imamo vjerojatno najgoru vlast ikad.

“Ovo je najnesposobnija vlada i premrežena najrazličitijim interesima. Ova vlada liči mi na Frankestein vladu. Osam ministra je promijenjeno radi jednog”, kazao je Maras.

Rekao je kako su interesi birača izdana te da je Vlada odustala od kupovine INA-e. Ponovio je zahtjev za osnivanjem Istražnog povjerenstva o Agrokoru.

Branimir Bunjac (Živi zid/Snaga) kazao je kako je najnovija statistika Eurostata o životnom standardu EU pokazala kako je Hrvatska pala za još jedno mjesto.

“Prestigla nas je Rumunjska, a iza nas je još jedino Bugarska”, kaže Bunjac.

“Jasan zakon o koncesijama jedini je način da se zaštiti pomorsko dobro, ali to je ovim zakonom onemogućeno. Zato moramo ići u treće čitanje”, kazao je Miro Bulj.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković najavio je kako će od sutra zastupnici u sabornici sjediti prema novom rasporedu.

Sabor je i danas rad počeo stankom koju su zbog Zakona o koncesijama zatražili Mostov Miro Bulj i HDZ-ov Branko Bačić. Branimir Bunjac (Živi zid/Snaga) stanku je tražio zbog izvješća Eurostata o životu u Hrvatskoj. Gordan Maras (SDP) stanku je tražio zbog “nelogičnosti u unutarnjoj politici”

HDZ-ov saborski veteran Ivan Šuker danas se vratio u saborske klube. Dobrodošlicu su mu uoči počeka sjednice zaželjeli SDP-ovci Željko Jovanović, Branko Grčić i Boris Lalovac

Uoči početka sjednice u saborskoj zgradi zasjeda Klub HDZ-a na koji je došao i premijer Andrej Plenković.

Facebook Komentari