Požar se i dalje širi prema Makarskoj – turisti evakuirani

U noći s nedjelje na ponedjeljak oko 2:25 minuta buknuo je novi požar u Dalmaciji. Ovaj put gori u Tučepima, nedaleko od požarišta kod Podgore na predjelu Biokova. Evakuirana su tri hotela, te brojni stanovnici. Kako doznajemo u požaru nema ozlijeđenih.

Evakuirani su turisti iz tri tučepska hotela, Neptun, Jadran i Tamaris ali i stanovnici nastanjeni u ulicama istoćnog dijela Tućepa, zbog požara koji je ponovno buknuo oko 02.30 sati u Gornjim Tučepima.

Požar je zaprijetio stambenim objektima, kažu u DVD Tučepi.

Kako piše Makarska-post.com vatrogascima gašenje otežava bura koja je plamen “potjerala” do same plaže i hotela “Jadran”.

Požar koji je jučer zahvatio Podgoru i Tučepi danas se proširio prema samom gradu Makarskoj, zahvatio je borovinu na park prirode Bikovo, vatrogasci se bore za dvije kuće u Tučepima. Zbog jake bure koja puše na makarskom primorju vatrena stihija ne može se staviti pod kontrolu.

Vatrogasci trenutno ulažu napore da spriječe širenje vatre prema Tučepi i makarskom zaseoku Kotišina, te na park šumu Osejava, a plamen koji guta borovinu na Voliciji teško će ugasiti bez zračnih snaga, piše Makarsta post.

Požar je krenuo sinoć oko Zečeva poviše Blata u Tučepima.

Je li došlo do kakvog kratkog spoja ili je uzrok nešto treće možemo samo nagađati. Ništa se još ne zna. Ovaj požar je krenuo skroz na drugoj strani u odnosu na jučerašnji, od Tučepa prema Makarakskoj – rekao je Goran Bušelić, zapovjednik DVD-a Tučepi za Slobodnu Dalmaciju.

Više od 200 vatrogasaca uspjelo je obraniti hotele i spriječiti da ih zahvati vatrena stihija.

U ranim jutarnjim satima vatra nošena burom širi se iz smjera Tučepa u pravcu Makarske, pa vatrogasci procjenjuju da će biti poteškoća u gašenju požara tijekom dana.

Također navode kako u borbi s vatrom tijekom noći nitko od vatrogasaca i mještana Tučepa nije ozlijeđen.

Facebook Komentari