Požar kod Makarske gasi i 50 pripadnika Oružanih snaga i četiri kanadera

Na požarište kod Makarske je iz kninske vojarne Kralj Zvonimir otišlo 50 pripadnika Oružanih snaga RH iz sastava Protupožarnih Namjenski organiziranih snaga Hrvatske kopnene vojske, priopćilo je Ministarstvo obrane.

U gašenju požara sudjeluju i četiri kanadera CL-415 iz sastava Protupožarne eskadrile 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane.

Zbog požara koji se, potpomognut vjetrom, brzo proširio prema moru te zaprijetio stambenim objektima i hotelima, rano jutros evakuirano je više od 800 gostiju hotela Tamaris i Neptun i iz novog hotela Jadran te su do daljnjega smješteni u hotel Alga. Evakuiran je i dio gostiju i njihovih domaćina iz privatnih apartmana.

Po riječima novoizabranom županu splitsko-dalmatinskog Blaženka Bobana do sada je na gašenju požara na Bikovu poviše Podgore i u Tučepima sudjelovalo više od 300 vatrogasaca kojima je zbog zamora potrebna smjena te se tijekom dana očekuje dolazak vatrogasaca iz Istre i unutrašnjosti Hrvatske.

Boban je naglasio kako je na novoj dužnosti imao “vatreno krštenje” jer je jučer cijeli dan proveo na požarištu iznad Podgore, a danas će poslijepodne otputovati u Tučepe gdje su zbog noćašnjeg požara evakuirani turisti iz tri hotela Jadran, Neptun i Tamaris te dio stanovnika istočnog dijela grada.

Pozvao je sve stanovnike splitsko-dalmatinske županije da slijede upute vatrogasne zajednice i Državnog ureda za zaštitu i spašavanje kako se ne bi događali požari, odnosno incidenti koji šalju ružnu sliku u ljetnim mjesecima u vrijeme turističke sezone.

U jučerašnjem velikom požaru kod Podgore kao i požaru što je buknuo kod Tučepa nitko nije ozlijeđen, izjavio je županijski vatrogasni zapovjednik Dražen Glavina te dodao da je bura oslabila pa očekuje dolazak kanadera, prenosi HRT.

Facebook Komentari