Prva ostavka zbog nove ministrice znanosti: Odlazim iz ekspertne skupine jer nisam ničiji čovjek

Članica Ekspertne radne skupine za provođenje kuriklarne reforme, Loretana Farkaš, podnijela je ostavku na tu poziciju, nakon imenovanja nove ministrice obrazovanja i znanosti, Blaženke Divjak.

Inače, Farkaš je dekanica Filozofskog fakulteta u Osijeku, a ostavku u Ekspertnoj radnoj skupini dala je nakon što je Divjak zamijenila HDZ-ova Pavu Barišića na mjestu ministrice znanosti i obrazovanja.

Za portal Srednja.hr obrazložila je svoj potez. “Razloga za ostavku na članstvo u Radnoj skupini je više. Prvi je što smatram da se izborom nove osobe cijeli proces ponovno odgađa na neodređeno vrijeme. Drugi je razlog ministričina izjava kojom je jasno rekla da želi “svoje” ljude u provođenju kurikularne reforme. Osobno ne pripadam nikakvim interesnim i političkim skupinama pa se stoga u budućem radu ne vidim kao “ičiji” čovjek. Na kraju, smatram da ne može dobro završiti priča u kojoj netko s prosvjeda zasjeda na ministarsko mjesto”, kazala je Farkaš.

Javnosti je Farkaš poznata i po pismu podrške bivšem ministru Barišiću, koji je bez svoje ministarske fotelje ostao zbog novoosnovane koalicije HDZ-a s HNS-om.

Facebook Komentari