Relković: Koalicija HDZ-a i HNS-a je spašavanje vojnika Ryana, evo tko je tu Ryan

Gost N1 studija uživo bio je politički analitičar Ivica Relković za kojega se ovih dana pričalo da ga je premijer Plenković pozvao da bude njegov savjetnik.

Bivši ste savjetnik ministra Kovačića, jeste li upoznali gospođu Brnabić?

“Ne, nisam imao nikakve susrete, a nisam ni pratio scenu u susjedstvu.”

Bi li hrvatska javnost prihvatila nekoga premijera koji bi bio gay i Srbin. Neobičan potez Vučića.

“Da, neobičan, ali stvarno ne znam jer nisam pratio.”

Je li istinita priča da vam je ponuđeno mjesto savjetnika premijera Andreja Plenkovića?

“Ta činjenica se koristi u nešto jako drugo. Interes nekih, a posebno Mosta je da tu priču vrate u javnost. To je priča o kojoj je bila riječ u vrijeme Vlade i Mosta, u trećem mjesecu. Plenković je pitao ima li šansi da budem njegov savjetnik. Ta vrata su bila otvorena do lokalnih izbora i za vrijeme vlade HDZ-a i Mosta. Ja sam involviran u nezavisnu scenu, razgovarao sam ovih s puno gradonačelnika. Ako bih tu mogao biti poveznica protiv toga nemam ništa. Dobra je nezavisna scena koja se sve više razvija.”

Na neki način biste htjeli biti spona premijera i nezavisnih gradonačelnika?

“Pojam htjeli je pretenciozan, ja ne pozivam niti premijera niti gradonačelnike. Ako postoji takva mogućnost ja nemam problema. U Mostu sabio nezavisan, a i sada sam freelancer. Mene stranački angažman ne zanima.”

Ta ponuda znači više nije na stolu?

“Dakle, nekakav razgovor se nije dogodio. Evo, ostalo je to da se nađemo na nekoj postizbornoj kavi. Ako do te kave dođe, ja sam otvoren i za tu temu. Ta će kava biti javna.”

Što biste mu rekli onda o ovoj koaliciji s HNS-om?

“HNS je stranka s dvije stranke i sad je jedna odlučila ići, a druga ne ići. Ako gledamo brojke, HNS je u izumiranju. Vidjet ćemo hoće li se spasiti kao IDS u nekoj regionalnoj varijanti. HDZ je od nezavisnih lista izgubio 25 gradova i općina, a HDZ nije gubitnik. HDZ je taj gubitak podmirio s HNS-om. HNS je 10 gradova i općina oduzeo HNS-u. HNS je na zadnjim lokalnim izborima imao više od 200 tisuća birača na području grada i općina koje je imao. Sada ih ima sto tisuća, prepolovio. Ne toliko na svojem sjeveru. Nada Turina Đurić na prošlim je dobila HDZ-ovca, ovaj puta je izgubila. Pazite, saborska zastupnica. To je slika HNS-a. A ovo je spašavanje vojnika Ryana, spašavanje HNS-a. Je li to dobro, ja ne znam.”

Share This Article