Apsurd: Premijer otvorio prometnicu na kojoj niz nesreća – tvrdili da je dovršena, no vozači upozoravaju na nedostatke

Izvor: Dražen Prša

Piše : Dražen Prša

Prošlog mjeseca, četiri dana prije lokalnih izbora, predsjednik Vlade RH Andrej Plenković svečano je pustio u promet novoizgrađenu zaobilaznicu grada Vodica, dugu 5,1 kilometara. Ovaj najznačajniji projekt prometne infrastrukture na području Vodica u zadnjih 50 godina, vrijedan je 70 milijuna kuna, a 85 posto tog iznosa su bespovratna sredstva iz fondova Europske unije.

Radovi na izgradnji zaobilaznice bili su završeni 1. svibnja, a prije samog svečanog otvaranja proveden je tehnički prijem prometnice između nadležnih službi Ministarstva graditeljstva i investitora ‘Hrvatskih cesta’, te je Ministarstvo izdalo uporabnu dozvolu.

Da ova zaobilaznica ima svu potrebnu dokumentaciju za prometovanje, prilikom svečanog otvaranja pred premijerom su kazali ministar prometa i infrastrukture Oleg Butković i predstavnik investitora Josip Škorić, direktor ‘Hrvatskih cesta’, piše Jutarnji list.

Jutarnji navodi kako se na zaobilaznicu i uvjete na toj cesti žale i brojni vozači koji tamo prolaze svakodnevno. Vozači tvrde da radovi na zaobilaznici nisu do kraja dovršeni te navode da velikim dijelom prometnice uopće nisu postavljene zaštitne ograde, a sa strane ceste su provalije duboke i preko tri metra.

Smatraju kako na raskrižju s cestom ‘Put Gaćeleza’ nisu smjeli biti postavljeni semafori, već da je na tom mjestu trebao biti izgrađen kružni tok, a upozoravaju i na to da na zaobilaznici nije postavljena sva potrebita horizontalna i vertikalna signalizacija pa su sudionici u prometu dodatno izloženi pogibelji.

“I Grad Vodice do sada je usmeno upozoravao i skretao pozornost investitoru ‘Hrvatskim cestama’ na određene nedostatke, a neki su u međuvremenu korigirani. Jedan od problema je i ograda na starom dijelu magistrale, na izlazu iz Vodica prema Šibeniku kod Srime.

Tamo je prijetila opasnost da se u noćnim satima vozač zaboravi i previdi skretanje s obzirom da je stari dio magistrale bio vidlji kao nastavak ceste. Što se tiče ostalih dijelova na kojima treba biti ograda, vjerujem da ju je investitor ‘Hrvatske ceste’ naručio, ali zbog sustava nabave to malo duže traje” kazao je Marko Lugović, pročelnik Upravnog odjela grada Vodica za komunalni sustav i graditeljstvo.

Facebook Komentari