Pokrenut postupak protiv službenika koji je vrijeđao Janicu

Nakon što je zaposlenik Ministarstva znanosti i obrazovanja Duje Bonacci za Janicu Kostelić napisao da je “polupismena i beskorisna državna tajnica”, protiv njega se pokreće postupak ispitivanja povrede Etičkog kodeksa državnih službenika.

Ministarstvo je jučer osudilo neprikladno izražavanje državnoga službenika na Facebook profilu te potvrdilo da će povjerenik za etiku, nakon provedenog postupka, izvijestiti ministricu Blaženku Divjak o nalazu. Bonacci, koji je zaposlen u Ministarstvu 2008. te je do 2011. imao ulogu glasnogovornika (zadnje tri godine je u odjelu za visoko obrazovanje), izbrisao je uvredljiv status i ispričao se kolegici, no i u toj je poruci napisao: “Oprosti za uvrede, nije bilo lijepo od mene… Za državnu tajnicu definitivno nisi, kao što ni ja nisam za svjetski kup”. U trećoj se poruci ponovo ispričao, prenosi N1.

“Žao mi je zbog toga što sam napisao. Nisam imao nekog posebnog razloga, prsti su bili brži od pameti”, izjavio je Bonacci Jutarnjem listu i zaključio kako teška riječ nikada nikome nije napravila dobro.

Facebook Komentari