Ministar David Michael Davis: Ujedinjeno Kraljevstvo bi moglo i napustiti pregovore s EU o Brexitu!

Ministar za Brexit Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, David Michael Davis danas je izjavio za BBC, da bi Velika Britanija čak mogla i napustiti pregovore s Europskom unijom bez postizanja dogovora o uvjetima Brexita te da je vrlo važno očuvati tu mogućnost u trenutku kad započnu pregovori o britanskom izlasku iz EU.

Britanski ministar za Brexit je već u dva navrata naglasio i to da ukoliko se ne postigne dogovor s EU, Ujedinjeno Kraljevstvo neće Bruxellesu uplatiti ni centa, a kamoli 100 milijardi EUR-a koliko EU traži Velike Britanije prije samog razdruživanja.

David Michael Davis također je izjavio kako je vlada Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske proučavala i planove napuštanja pregovora i da je i to važno kako bi se postigao najbolji mogući ishod za Ujedinjeno Kraljevstvo.

“Ako već uđete u pregovore bez mogućnosti da ih i napustite onda će ti pregovori imati loš ishod”, kazao je ministar Davis za BBC te dodao  kako očekuje da će Ujedinjeno Kraljevstvo definitivno uspjeti postići dogovor s EU.

“Oni (članice EU) imaju svoje vlastite interese pa je važno da mi Britanci imamo jaku opciju, ako do toga dođe a mislim da neće, da ih možemo prekinuti”.

Britanska vladajuća Konzervativna stranka je prošlog tjedna u četvrtak izgubila većinu u britanskom parlamentu na proteklim izborima oslabivši premijerku Theresu Mary May  spram britanskih Laburista koje predvodi Jeremy Bernard Corbyn, a uoči samih pregovora o izlasku Ujedinjenog Kraljevstva iz EU. (BBC/T.Lj.)

Facebook Komentari