Britanska premijerka May spremna raditi, sastaje se s francuskim predsjednikom Macronom u utorak

 Premijerka Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, Theresa Mary May večeras je rekla da je imenovala ministre iz svih dijelova  Konzervativne stranke kojoj je ona na čelu te da je spremna započeti raditi, uključujući i posjet Francuskoj kako bi se sastala s francuskim predsjednikom Emmanuelom Jean-Michel Frédéric Macronom 13. lipnja ove godine.

“Drago mi je da su ljudi iz cijele stranke pristali raditi u mom kabinetu, a mi sad nastavljamo s poslom”, rekla je britanska premijerka Theresa Mary May u izjavi koju su prenijeli svi britanski mediji.

“Tijekom kampanje rekla sam kako ću odraditi cijeli mandat ako budem ponovno izabrana… Ono što radim sada je nastavak obavljanja neposrednog posla. Smatram kako je to važno i držim da britanska javnost to očekuje, Vladu koja pruža sigurnost i stabilnost”, dodala je britanska premijerka Theresa Mary May.

Premijerka May je također predstavila svoju novu Vladu u kojoj je samo nekoliko promjena, što je odraz njenog sadašnjeg  položaja nakon što je izgubila apsilutnu većinu na prijevremenim parlamentarnim izborima koji su se održali prošlog četvrtka, a koje je ona je sazvala kako bi učvrstila svoj pregovarački položaj u i oko Brexita. (Reuters/BBC/T.Lj.)

Britanska premijerka Theresa Mary May

Facebook Komentari