Beljak krstio novu vladajuću koaliciju: Tu ima od lijevih političara do profašista i ekstremista

HSS je u Trebarjevu Desnom, rodnom mjestu braće Stjepana (1871.) i Antuna (1869) Radića, osnivača Hrvatske seljačke stranke, obilježio obljetnicu njihova rođenja, a predsjednik stranke Krešo Beljak izjavio je da je HSS nepotkupljiva stranka i nepotopiv brod, te ustvrdio kako smo na političkoj sceni svjedoci političke prostitucije i prevare birača, piše HRT.

Uz spomen-poprsja na mjestu rodne kuće braće Radić položeni su vijenci i zapaljenje svijeće brojnih organizacija HSS-a i jedinica lokalne samouprave. Predvodeći izaslanstvo HSS-a predsjednik Beljak rekao je da stranka dosljedno slijedi ideju i političku platformu braće Radić.

Iako mnogi govore da se braća Radić okreću u grobu kada gledaju kamo ide HSS, smatram da se nemaju zbog čega okretati jer smo dokazali kako ostajemo dosljedni, rekao je.

No, ustvrdio je Beljak, temeljni interesi hrvatskog naroda nisu ostvareni ni u Radićevoj, ni u Tuđmanovoj Hrvatskoj. “Svjedoci smo političke prostitucije i prevare birača, ali mi smo drukčiji i borit ćemo se za treću republiku na temeljima Radićeve ideje. HSS je nepotkupljiva stranka i nepotopiv brod, pa će kao takva ponovno postati stožerna politička stranka”, dodao je. “Ovo što je napravio HNS, bojim se da je kraj jedne hrvatske političke stranke”, ustvrdio je Beljak.

Beljak je iskazao sumnju u trajanje vladajuće koalicije kaže “doista ne zna kako će to funkcionirati” jer tu ima od lijevih političara do profašista i ekstremista.

U sklopu svečanosti u Trebarjevu Desnom zajedničku molitvu predvodio je župnik iz župe Martinska Ves, Mato Malekinušić.

Facebook Komentari