PRIJENOS Premijer u Saboru predstavlja nove ministre

Nakon što je premijer Plenković u četvrtak navečer predstavio nove ministre, u petak će ih predstaviti zastupnicima u Saboru.

Podsjetimo, premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u četvrtak navečer predstavio je nove ministre, rekavši da će u Saboru za potpredsjednika Vlade i ministra graditeljstva biti predstavljen Predrag Štromar, za ministricu znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, za ministra pravosuđa Dražen Bošnjaković, za ministra unutarnjih poslova Davor Božinović, za ministra zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, za ministra rada i mirovinskog sustava Marko Pavić, a Lovro Kuščević za ministra uprave.

Očekuje se potom i početak matičnih saborskih odbora pred kojima će se kandidati za ministre predstaviti kolegama u Saboru koji bi za njih trebali glasati i potom na plenarnoj sjednici slijedi izglasavanje, koje bi trebalo završiti tijekom poslijepodneva.

Na Klubu HDZ-a predstavljaju se kandidati za nove ministre, a na sjednici Kluba, na kojoj je Pupovac, primjerice nije zastupnik talijanske manjine Furio Radin, ali to ne znači da neće podržati novu Vladu, javlja naš reporter Hrvoje Krešić, koji je čuo i kako se nekoliko puta prolomio pljesak.

Na sjednicu Kluba saborskih zastupnika HDZ-a stigao je i zastupnik srpske nacionalne manjine Milorad Pupovac, prenosi N1.

U Saboru se okupljaju HDZ-ovi zastupnici koji će održati sjednicu svojega Kluba. Pristigao je i Vladimir Šeks, a kandidat za ministra rada Marko Pavić kazao je novinarima da se nada da će opravdati povjerenje te da će posebnu pažnju u svom radu posvetiti zapošljavanju mladih.

Facebook Komentari