INmusic festival nastavlja s međunarodnim suradnjama i projektima

INmusic festival partner je nekoliko cijenjenih međunarodnih projekata i programa koji promiču kulturnu raznolikost i multikulturalizam te mobilnost europskih glazbenika.

I ove godine na INmusicu nas očekuju koncertna gostovanja u sklopu programa Multikulturalizam u glazbi, Europavox projekta i ETEP-a (European Talent Exchange Programme).

Program Multikulturalizam u glazbi višegodišnji je ciklus koji ove godine obilježava dvadesetu godišnjicu i koji od 1997. u Hrvatskoj kontinuirano predstavlja world music glazbenike iz cijelog svijeta. Projekt nastoji kroz glazbu zrcaliti univerzalizam u raznolikosti, ukazati na važnost kulturnih raznolikosti i njihovu nezamjenjivu ulogu u formiranju suvremenog društva i kulture. Ove godine u sklopu programa Multikulturalizam u glazbi nastupit će Throes + The Shine (Portugal/Angola), Kel-Assouf (Nigerija/Belgija) i Orchestra Baobab (Senegal).

Europavox projekt predvođen Europavox Festivalom u Clermont-Ferrandu u Francuskoj prepoznat je od strane Europske komisije kao važan program za poticanje međueuropske suradnje i doprinos suvremenoj kulturi i glazbi te okuplja sedam europskih partnera (Francuska, Italija, Njemačka, Belgija, Austrija, Grčka, Litva, Hrvatska) koji zajedno nastoje razviti pristup koji će glazbenu razmjenu mladih suvremenih autora podići na europsku i internacionalnu razinu. Sedam partnera iz sedam različitih europskih država, među kojima je i INmusic festival, kolektivno su uključeni u poticanje razmjene suvremenih autorskih izvođača iz svih dijelova Europe, razvijanju inovativnih pristupa na području europske glazbene industrije te zajedničkom javnom zagovaranju bogatstva i raznolikosti interkulturalne europske baštine.

Ovogodišnji INmusic festival u sklopu Europavox projekta hrvatskoj i međunarodnoj publici predstavlja šaroliku četvroku: Booka Shade (Njemačka), Public Service Broadcastin g (Velika Britanija), Repetitor (Srbija), i St. Tropez (Nizozemska).
ETEP (European Talent Exchange Programme) Eurosonic Noorderslag fundacije, promiče mobilnost europskih glazbenika, a u sklopu ovog projekta INmusic festival već godinama hrvatskoj publici predstavlja neke od najperspektivnijih mladih europskih autora.

Share This Article