Esih i Hasanbegović osnovali stranku; evo kako su je nazvali

Bruna Esih i Zlatko Hasanbegović – Neovisni za Hrvatsku, tako se zove najnovija stranka na hrvatskoj političkoj sceni kojoj je na čelu dvojac iz samog imena stranke.

Stranka, nezavisnih saborskih zastupnika, Brune Esih i Zlatka Hasanbegovića osnovana je 1. lipnja, a 2. lipnja je Ministarstvu uprave predan zahtjev za registraciju, javlja Jutarnji list.

Bruna Esih je predsjednica stranke, Hasanbegović politički tajnik, stranka nema dopredsjednika nego samo predsjedništvo.

‘Vrlo ćete brzo saznati u kojoj je proceduri osnivanje stranke koju sam najavila, papiri za osnivanje stranke su u proceduri i sve će pojedinosti biti jasne za koji dan’, rekla je novinarima u Saboru Esih upitana kako napreduje osnivanje stranke.

‘Krenuli smo kao nova politička opcija i sada kada govorim i dajem svoje stavove, onda to radim i u ime svoje stranke’, rekla je Esih.

Na pitanje što bi joj HDZ mogao ponuditi da kaže da želi suradnju kazala je kako ona ima svoj osobni stav, ali je ponovila da više nije sama i ne daje samostalne procjene i odluke, a što bi ‘gospodin premijer mogao ponuditi to bi trebalo pitati njega’, rekla je.

Upitana pak bi li nakon propalih suradnji HDZ-a sa HSS-om, Mostom i HNS-om i ako u Saboru uz njihovu podršku bude 76, maksimalno 77 glasova željela biti dijelom tako krhke većine, Esih je odgovorila da se HDZ prema njima vrlo jasno odredio kada ih do današnjeg dana ni u jednom trenutku nije pozvao na razgovore, kako nju osobno, tako i neke druge osobe.

‘Ako ćemo i sjesti na pregovore i razgovore, naše se pozicije apsolutno mijenjaju. Uz jamstvo koje sam tražila kada sam davala potpis za predsjednika Sabora, sada bi se uvjeti u potpunosti mijenjali’, istaknula je.

Na pitanje znači li to veće i ambicioznije uvjete, Esih kaže da će to biti ‘veći i ambiciozniji uvjeti, ali ne u smislu davanja fotelja’. ‘To nam nikada nije bilo ni sredstvo ni cilj, jer smo se mogli već prije za takve stvari pobrinuti, a ne ići u samostalnu bitku’, dodala je.

Facebook Komentari