Strani mediji: Sve što Modrić dodirne pretvara se u zlato

Iako su prošla dva dana od finala Lige prvaka, strani mediji još analiziraju utakmicu u Cardiffu, a neki od njih smatraju da je hrvatski veznjak Luka Modrić bio ključan za trijumf Real Madrida 4:1 protiv Juventusa.

Pozicija centralnog veznjaka nije uvijek glamurozna uloga, ali Modrić je zadivio svojom partijom protiv Juventusa, dominirajući i diktirajući igru svog kluba, ističe internetski portal Give Me Sport i dodaje: Modrić je jedan od istaknutijih igrača Reala ove sezone, a pod trenerskom palicom Zinedinea Zidanea transformirao je svoju igru, iz napadačkog maestra postao je sveprisutni veznjak, onaj koji brani i kreira.

Bilo da prekida napade protivnika ili silovito pokreće ofenzivu Reala, sve što on dodirne pretvara se u zlato.

Modrić je bio toliko impresivan u finalu Lige prvaka da je meksički napadač Javier Hernandez Chicharito, koji igra u Bayer Leverkusenu, u svojem tweetu napisao da Hrvat zaslužuje Zlatnu loptu za najboljeg nogometaša u 2017. godini, piše portal Give Me Sport.

Napominje kako postoji dobar razlog zašto nogometni navijači ističu da je Modrić trenutačno najbolji veznjak na svijetu.

Novinska agencija Reuters smatra da je veličanstveni Modrić bio ključ Realova preokreta u finalu.

Real je preživio teško prvo poluvrijeme, a onda je Modrić preuzeo kontrolu igre. Kako je Modrićev utjecaj na igru tijekom utakmice rastao, tako se je situacija na terenu okrenula u korist Reala koji je na kraju uvjerljivo slavio.

Modrićev pregled igre i donošenje ispravnih odluka omogućili su Realu da konstantno ugrožava Juventus iz kontri i polukontri, ističe Reuters.

Facebook Komentari