Sastanak najužeg vodstva HNS-a, stigla i Taritaš uz neobično ponašanje

Najuže vodstvo HNS-a neformalno se sastaje u podne, a sutra bi sjednicu trebalo održati Predsjedništvo stranke. Bit će to prilika za analizu i raspravu vezano uz izborne rezultate, ali i medijske špekulacije da je šef stranke Ivan Vrdoljak dogovorio koaliciju HDZ- i HNS-a, a što se smatra i glavnim razlogom poraza Mrak Taritaš u Zagrebu.

 Još sinoć su se pojavile špekulacije da bi Ivan Vrdoljak sam mogao podnijeti ostavku, prenosi N1.

‘Ovo nije kraj, ovo je novi početak’, izjava je HNS-ove Anke Mrak Taritaš sinoć nakon objave rezultata, a danas je oko 11 sati stigla u stranačku središnjicu u koju je ušla bez komentara novinarima što je pomalo neobično za nju.

‘HNS je izgubio mjesto gradonačelnice Zagreba, ali je možda dobio novu predsjednicu stranke’, bile su prve reakcije nakon što su obznanjeni izborni rezultati.

Odmah sinoć je Andro Vlahušić, bivši gradonačelnik Dubrovnika, pozvao Vrdoljaka na ostavku.

“Zatražio sam ostavku Ivana Vrdoljaka. Taj čovjek odgovoran je za loš rezultat u Dubrovniku, Zagrebu i Varaždinu. Po mojoj procjeni, a proveo sam jako puno vremena s njim. Koketiranje s HDZ-om nam ne donosi nikakvu korist, to nije stranka s kojom se može surađivati. Nakon 48 sati od najave koketiranja smo izgubili sigurnu pobjedu u Varaždinu i izglednu pobjedu u Zagrebu, a u Dubrovniku nismo postigli rezultat koji smo mogli”, rekao je Vlahušić u izbornoj noći.

Share This Article