Plenković proglasio pobjedu na lokalnim izborima a od sutra nacionalne teme: Oni koji se žele pridružiti dobro su došli

Predsjednik HDZ-a i predsjednik Vlade, Andrej Plenković obratio se javnosti u stožeru HDZ-a.

”Čestitke svima na sjajnim rezultatima u drugom krugu lokalnih izbora. Naše čestitke idu i svim drugim biračima i strankama, koji su dobili povjerenje birača na ovim izborima i koji će odgovorno obnašati dužnosti. Ovaj proces je iza nas. Prosječna izlaznost je bila oko 40 posto. Čestitam građanima i onima koji preuzmaju odgovrnost za brigu oko svojih općina i županija.

”Zajedno s partnerima u Koprivničkoj-križevačkoj županiji osvojili smo 12 županija. Posebno čestitam Ivanu Anušiću u Osječko-baranjskoj županiji. Riječ je o drugoj županiji po veličinu u Hrvatskoj tako da HDZ vodi svih 5 slavonskih i svih 5 dalmatinskih županija. To pokazuje snagu HDZ-a.

Kad je riječ o gradovima osvojili smo 62 grada od 127. Od 428 općina HDZ je dobio 204 općine. HDZ ima 279 jedinica lokalne i regionalne samouprave. Jasni su brojevi sami po sebi. Posebno želim čestitati nizu kolega sa sjajnim rezultatima. Daruvar, Dubrovnik, Metković – izvanredna pobjeda Dalibora Milana, u Karlovcu nastavljamo kontinuitet jer Mandić je gradonačelnik. Pobjede su u Ozlju, Oroslavlju u Đakovu. Izvrsna pobjeda u Požegi. Imamo pobjede u Kutini, Imotskom, Makarskoj. U Šibeniku Burić nastavlja svoj mandat. Pobjeda u Vodicama, u Vinkovcima u Velikoj Gorci i Turk u Zaprešiću. I za kraj ostavljam najsjajniju pobjedu kada je riječ o gradovima.

Od 4 velika grada jedini grad za promjenu bio je Split. Andro Krstulović Opara sljedeće četiri godine predvodit će razvoj Splita. Moje iskrene čestitke.

Sjajna pobjeda i našeg župana Dobroslavića, sjajna pobjeda Blaženka Bobana u Splitsko-dalmatinskoj i još jedan mandat za Gorana Pauka u Šibensko-kninskoj županiji. Isto tako uspjeh Ive Žinića u Sisačko – moslavačkoj županija. Naravno i Bože Galića u Vukovarsko-srijemskoj. Čestitam i kolegi Korenu u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Veselim se suradnji sa svima koji su dobili povjerenje.

Vidjeli smo odaziv na izborima. Sve stranke će napraviti vlastite analize. HDZ je pripravan na sve scenarije. Poruka stankama – svi oni koji žele suočavanje na odvažan način s krupnim politčkim pitanjima pozivam ih na razgovore o politčkoj stabilnosti o razvoju i sigurnosti, demografskoj revitalizaciji. Sve to uz značajan naglasak na društvenu solidarnost. Sve te teme su u programu naše vlade i dio naše političke odgovornosti. Oni koji se žele pridružiti dobro su došli. Od sutra otvaramo nacionalne teme puno samopouzdanja odgovornosti”, poručio je Plenković.

Facebook Komentari