Otkriveni identiteti ISIS-ovih ubojica iz Londona: U pitanju još jedan veliki propust sigurnosnih službi?

Izvor: REUTERS/Peter Nicholls

Policijske snage koje istražuju teroristički napad koji se dogodio u Londonu u subotu navečer objavile su jutros informaciju kako im je poznat identitet trojice napadača koji su ubili sedam i ranili 48 osoba. Iz policije su potvrdili da će njihova imena objaviti “čim im to operativne mogućnosti dopuste te kad doznaju jesu li počinitelji bili dijelom šire terorističke mreže” objavio je BBC News.

Podsjetimo, u subotu se kombi zaletio u pješake na London Bridgeu, nakon čega su napadači izašli iz vozila i noževima počeli napadati prolaznike. Policija je počinitelje eliminirala desetak minuta nakon prve dojave o napadima.

Teroristička skupina tzv. Islamska država kasnije je preuzela odgovornost za napad.

Dvije osobe medijima su rekle kako su policiju ranije upozorile na ponašanju jednog od napadača. Neimenovani muškarac rekao je za BBC Asian Network kako se jedan od počinitelja u posljednje dvije godine radikalizirao i kako je sumnjao da bi u bliskoj budućnosti mogao počiniti teroristički napad.

“Govorili smo o nekom napadu koji se dogodio i, kao i većina radikala, imao je opravdanje za sve”, rekao je muškarac, dodavši kako je taj dan shvatio kako mora stupiti u kontakt s vlastima, no one, nažalost, nikakvu akciju nisu poduzele.

Share This Article