Ivan Vrdoljak: Spreman sam dati mandat na raspolaganje

Najuže vodstvo HNS-a neformalno se sastalo oko podneva, a sutra bi sjednicu trebalo održati Predsjedništvo stranke. U ponedjeljak, nakon sastanka, Vrdoljak je najavio da će staviti mandat na raspolaganje, te je priznao da je razgovarao s Plenkovićem. ‘Zanimale su me njegove namjere’, kazao je.

‘Spreman sam dati mandat na raspolaganje’, kazao je Vrdoljak nakon sastanka. ‘Moja politička karijera zadnja je, na prvom mjestu mi je interes Hrvatske’, dodao je.

‘Odluka o slaganje većine s Plenkovićem nije individualna odluka, o tome će se razgovarati na tijelima stranke, ne pada mi na pa, met ići mimo stranke. Na tijelima stranke donijet ćemo odluku i o vodstvu i o budućnosti stranke’, kazao je Vrdoljak.

Priznao razgovore s Plenkovićem

‘S premijerom sam vodio razgovore kako bih to mogao prezentirati pred strankom, da čujem kakve su mu namjere’, rekao je. ‘Tko sam ja da usmjeravam budućnost stranke, Predsjedništvo će raspravljati o tome, kao i Središnji odbor’.

Nakon sastanka u ponedjeljak, po izlasku iz središnjice stranke Matija Posavec, župan Međimurske županije, kazao je da je na sastanku bilo riječi o tome hoće li Vrdoljak staviti mandat na raspolaganje, piše N1.

“Danas smo razgovarali o pripremama za sutrašnju sjednicu i dogovorili se da će članovi donijeti konačnu odluku, razgovaralo se o izbornim rezultatima”, kazao je Posavec, član Središnjeg odbora HNS-a i Predsjedništva stranke, novinarima nakon sastanka najužeg vodstva HNS-a s kojeg su Mrak Taritaš i Pusić izašle bez izjava.

Na pitanje je li bilo govora o Vrdoljakovoj ostavci i koaliciji s HDZ-om, kazao je da “nije o tome bilo govora, samo o potencijalnom davanju mandata na raspolaganje, ali o svemu će biti govora na sjednici Predsjedništva”.

Facebook Komentari