Potraga za nestalim novinarom: Obitelj ga prepoznala na fotografiji s krvavim vratom

Foto: AFP/Screanshoot

Među brojnim ozlijeđenima u krvavom napadu koji se dogodio u večernjim satima u subotu, a u kojem je poginulo sedmero ljudi dok je 48 ozlijeđeno, su i jedan policajac te novinar Geoff Hooa iz Sunday Expressa koji je zadobio ubodnu ranu u vrat.

Za novinarom je tragala njegova obitelj, jer nakon jučerašnjeg napada nisu znali je li uopće živ. A onda su ga iznenada prepoznali na tvitu Daily Maila.

Novinaru je pomogao jedan policajac te je nakon napada prepraćen u bolnicu. U jednoj od bolnica obitelj ga i pronašla, na intenzivnoj njezi.

Dok građani tragaju za svojim najmilijima i suočavaju se s posljedicama novog krvoprolića na ulicama Londona, premijerka Teresa May se obratila javnosti i osudila teroristički čin u Londonu.

“Ne možemo i ne smijemo se pretvarati da stvari mogu nastaviti kao i do sada” upozorava May. “Uvjereni smo kako smo na udaru novog trenda i suočavamo se s prijetnjom kako terorizam rađa terorizam” ističe premijerka te najavljuje kako će povećati angažman u borbi protiv islamističke ideologije te zajedno s drugim zemljama uništiti teroristička utočišta, kako ona u Siriji i Iraku, tako i ona virtualna na internetu, ali i ona kod kuće.

“U našoj zemlju, ekstremizam se previše tolerira” smatra May te zaključuje: “Vrijeme je da kažemo što je previše je previše”.

Facebook Komentari