Čačić napravio senzaciju: Postao varaždinski župan a u prvom krugu ga je spasilo samo 16 glasova

Jedva je prošao u drugi krug, a sada je pomeo protukandidata Predraga Štromara.

Radimir Čačić u drugi je krug izbora prošao zahvaljujući svega 16 glasova koliko ga je dijelilo od trećeplasiranog kandidata Alena Runca.

A sada, prema DIP-ovim rezultatima, nakon 99,41 obrađenih biračkih mjesta, Radimir Čačić (Reformisti) je novi župan Varaždinske županije.

Čačić je dobio 52,44 posto glasova birača, a njegov protukandidat, Predrag Štromar (HNS, SDP, HSS, HSU, Laburisti) 43,78 posto glasova.

Izjavio je da su rezultati ankete govorili o njegovoj pobjedi iako je bilo nekih nepredvidivih faktora.

“Ništa nije neočekivano. Naše ankete bile su potpuno jasne i za prvi i drugi krug koje su govorile 55:45. To je bilo teško stići iako je bilo jako puno faktora koje ne možete predvidjeti, a to je realna činjenica da HDZ nije imao svojeg kandidata, a SDP je svojega izgubio”.

Čačić je zahvalio svim građanima koji su izašli na izbore, a posebno onima koji su glasali za njega. Dodao je da očekuje suradnju svih u županiji.

“Očekujem apsolutno suradnju svih na projektima koji ovog trenutka čekaju da se pokrenu. Predugo smo stajali. Očekujemo maksimalnu suradnju i s Vladom. Očekujem da se Varaždinska županija vrati na poziciju lidera Hrvatske”, rekao je Čačić.

Najavio je da će prvo pogledati kakva je stvarna situacija s projektima, a nakon toga kreću dogovori o suradnji. Poziv je uputio svima i HNS-u.

S Ivanom Čehokom, novim varaždinskom gradonačelnikom, suradnja nije upitna rekao je Čačić i ocijenio da se u Varaždinu najviše napravilo kada je on bio župan (2005.-2008.), a Čehok gradonačelnik.

Dosadašnji župan Štromar je čestitao Čačiću riječima da, iako je izlaznost bila vrlo mala, on je dobio više glasova i bit će novi župan.

“Zahvaljujem svima koji su glasali za mene i moj program, a onima koji nisu, koji su za gospodina Čačića, nadam se da će imati sreću i da će Čačić nastaviti sa svim projektima koje smo počeli i pripremili”, zaključio je Štromar.

Inače, Čačićevi reformisti u Županijskoj skupštini imaju sedam mandata. Najviše ima koalicija HNS-SDP-HSU-HSS-Hrvatski laburisti- 19.

HDZ ima 13 mandata, a Živi zid dva.

Facebook Komentari