Roland Garros: Dodig u trećem kolu parova

Hrvatski tenisač Ivan Dodig plasirao se u 3. kolo muških parova i 2. kolo mješovitih parova u Roland Garrosu. On je u susretu 2. kola muških parova sa Španjolcem Marcelom Granollersom uvjerljivo svladao Tunižanina Maleka Jaziria i Talijana Andreasa Seppija sa 6:1, 6:2, dok je u dvoboju 1. kola mješovitih parova s Indijom Saniom Mirzom nadvisio hrvatsku kombinaciju koju su činili Daria Jurak i Mate Pavić sa 7:5, 6:3.

Dodig i Granollers, koji su postavljeni za sedme nositelje u Parizu, u 3. kolu će igrati protiv Nizozemca Jean-Juliena Rojera i Rumunja Horije Tecaua.

S Mirzom je Dodig postavljen za drugog nositelja turnira mješovitih parova, a u 2. kolu suparnici će im biti Ukrajinka Elina Svitolina i Novozelanđanin Artem Sitak.

Ostali hrvatski predstavnici u konkurenciji parova svoj su nastup okončali u 2. kolu. U konkurenciji ženskih parova imali smo tri predstavnice, Jurak je s Australkom Anastazijom Rodionovom izgubila od Japanke Nao Hibino i Poljakinje Alicje Rosolske sa 7:6 (4), 3:6, 3:6, Ana Konjuh i Poljakinja Magda Linette su izgubile od Čehinja Lucie Hradecke i Katerine Siniakove sa 0:6, 6:4, 2:6, dok su Mirjana Lučić-Baroni i Njemica Andrea Petković predale susret Australki Dariji Gavrilovoj i Ruskinji Anastaziji Pavljučenkovoj nakon što su dobile prvi set sa 6:2. Lučić-Baroni se još nakon ispadanja u pojedinačnoj konkurenciji u nedjelju žalila na ozljede ramena i lista.

Nikola Mektić je s Australkom Anastazijom Rodionovom izgubio u 1. kolu od Španjolke Marije Jose Martinez Sanchez i Brazilca Marcela Demolinera sa 2:6, 5:7.

Share This Article