Ministar državne imovine Goran Marić posjetio pogon tvornice Cimos

Ministar državne imovine Goran Marić danas je boravio u gradu Buzetu, kojom prilikom je posjetio pogon tvornice “Cimos”.

Uz izražavanje zadovoljstva na odrađenom poslu uz ovaj vrlo značajan gospodarski subjekt sjeverne Istre, ministar Marić je na sastanku s istarskim županom Valterom Flegom, saborskim zastupnicima Borisom Miletićem i Tuliom Demetlikom te gradonačelnikom Buzeta Sinišom Žulićem i njegovom zamjenicom Anom Pernić, najavio ubrzano stavljanje u funkciju državnih objekata na području cijele Republike Hrvatske.

Istarski saborski zastupnici i gradonačelnici upoznali su ministra s prioritetnim zahtjevima, koji bi neiskorištenu državnu imovinu mogli staviti u funkciju razvoja, a tu prednjače bivši vojni objekti koji bi u vrlo kratko vrijeme mogli pridonijeti značajnijem turističkom rastu poluotoka.

Prilikom posjeta Cimosu ministar Marić izrazio je zadovoljstvo što su stvoreni temelji za daljnji kontinuirani nastavak proizvodnje u ovoj tvornici, kazavši kako se nada da se u tom proizvodnom pogonu neće održati samo postojeća, već i stvoriti nova radna mjesta.

Na pomoći u rješavanju problema predstavnicima državne, regionalne i lokalne vlasti zahvalio je Gerd Rosendahl, član uprave Cimosa, kazavši kako je to izuzetna prilika da se na zahtjevnom svjetskom automobilskom tržištu Cimos pozicionira kao još kvalitetniji partner i dobavljač.

“Ima nekih stvari koje čovjeka na poseban način ponesu k optimizmu …To ne moraju biti neki krupni događaji, neke dramatične vrijednosti. Evo jedan od takvih je upravo dugogodišnji tinjajući predmet društvo CIMOS iz Buzeta … Nakon postignutog sporazuma i konačne uplate slovenske strane okončan je spor i obveza stara više od dvadeset godina.

Za analogiju navodim pojedinost da je sporazumni i uplaćeni iznos nepunih deset milijuna veći od godišnjeg proračuna Ministarstva državne imovine, a koje je i provelo ukupni postupak pregovora i okončanja predmeta Društva Cimos. A današnji fizički dolazak ovdje u Buzet , u konkretni “živi” pogon, pokazao mi je pravu sliku, značaj i dojam čitave stvarnosti, potencijala …

Imam razloga za zadovoljstvo, jer sam ovaj dugo zapušteni predmet radio s dobrim emocijama … Misao je bila: sačuvati proizvodnju i radna mjesta. Sad je najvažnije da pogon dobro radi, da drži konkurentnost. Da iskoristi sve ono pozitivno što specifično Istra ima u stvaranju poduzetničke atmosfere. Naravno, ovime ne će prestati naš interes za sudbinu pogona u Buzetu”, objavio je na Fb stranici ministar Marić.

Share This Article