Četiri godine Doma za psihički bolesne odrasle osobe Petrinja

Župan Ivo Žinić je u četvrtak, 1. lipnja 2017. godine, nazočio svečanosti obilježavanja 4. godišnjice Doma za psihički bolesne odrasle osobe Petrinja. U prigodnom programu sudjelovali su korisnici Doma i učenici 1. osnovne škole Petrinja.

“Dom za psihičke bolesnike u Petrinji županijska je ustanova koji je nekada drugačije bio organiziran, no od kad je pod upravljanjem županije, moram priznati da ova ustanova jako dobro funkcionira. Ovo je vrlo zahtijevan posao za skupinu naših ljudi koji imaju mentalne poteškoće tako da čestitam ravnateljici i svim djelatnicima jer vode brigu o štićenicima kako bi imali kvalitetnu skrb i brigu, kako bi sa svim svojim teškoćama mogli živjeti”.

Župan Žinić dodao je da su se u zadnje dvije godine napravila određena ulaganja kroz određene projekte i napravljeno je puno toga kako bi smještaj bio puno kvalitetniji.

“Moram naglasiti da ovih 96 korisnika ove ustanove imaju i participirano plaćanje od strane županije, godišnje oko 720.000 kn koje županija daje iz proračuna kao razliku od onog što Ministarstvo nadoknađuje. Naravno, i dalje ćemo voditi brigu da taj smještaj bude još kvalitetniji i da unaprijedimo određene stvari. Danas sam došao čestitati im dan njihovog doma i zaželjeti puno uspjeha a korisnicima da imaju što je god moguće problema i da uz određene, nove tretmane koje bi bilo potrebno uvesti pomognemo da se oni što bolje osjećaju u ovoj ustanovi”, kazao je župan Žinić.

Share This Article