Habulin: Nije nam dosta ustaša i partizana, istina uvijek pobjeđuje

Izvor: N1

Savez društava “Josip Broz Tito” Hrvatske i Savez antifašističkih boraca i antifašista RH organiziraju svečani skup u povodu “Dana mladosti – radosti” pod nazivom “Svibanjski dani demokracije u Kumrovcu”. Skup je počeo nešto iza 11 sati.

Obilježavanje Dana mladosti u Kumrovcu započelo je intoniranjem himne “Lijepa naša” nakon čega je zasvirala i Internacionala.

Na skupu se nalazi više od 1000 ljudi koji su se opremili slikama Josipa Broza Tita, a mogu se vidjeti i zastave bivše Jugoslavije.

”Dolazim 15 godina. Srce vuče. Simbol. U srcu je naš pokojni koji nas je podigao i stavio na noge. Za budućnost ne znam, ali dok sam ja bio mlad smo imali svega. Ono što je bilo mora se poštivati u svemu. Mora se poštivati naše pradjedove, djeove, roditelje da prenašamo iz koljena u koljeno”, kazao je Franko Škrinjar koji o Titu ima jasan stav.

”On za mene nije zločinac, možda za neke je. Svatko ima svoje mišljenje. On je dosta za Jugoslavene napravio. Ne samo za Hrvatsku nego i Jugoslaviju i cijeli svijet”, rekao je Škrinjar.

Na pitanje zašto je došao u Kumrovec jedan student odgovara Bedeniković Marko odgovara: ”Došao sam jer mi se sviđa.

Težim tome da se ne mrzimo da težimo jedinstvu. Da pokušamo u skorije vrijeme živjeti zajedno. Moje mišljenje je da Tito nije bio zločinac. Ludi imaju pravo na svoje mišljenje”, kaže Bedeniković.

Govor na pozornici je održao Franjo Habulin, predsjednik Saveza antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske.

”Nije nam dosta ustaša i partizana dok stvari ne budu postavljene za sva vremena na svoje mjesto. Istina uvijek pobjeđuje”, poručio je.

Iako se okupljanje odvija bez problema stranka HSP pokušala je ishoditi zabranu ovog skupa. U priopćenju HSP-a od Vlade RH su zatražili “da se zabrani okupljanje štovatelja lika i djela jednog od 10 najvećih megazločinaca 20. stoljeća.

Facebook Komentari