Zagrebački SDP: Koaliranje sa svima osim s Bandićem i HDZ-om

“Na 40. sjednici predsjedništva zagrebačkog SDP-a jednoglasno je donesen politički stav o pregovorima i sklapanju koalicija u vijećima gradske četvrti i vijećima mjesnih odbora sa listama Sandre Švaljek (bez Konzervativne stranke), Zagreb je naš, Živi zid, Most te nezavisnim listama”, piše u priopćenju poslanome medijima iz SDP-a.

“Dakle, koalicije su moguće sa svima osim sa Bandić Milan 365-stranka rada i solidarnosti i HDZ-om”, zaključuje se u kratkom priopćenju.

Gostujući u Novom danu na N1 televiziji, bivši ministar financija i bivši saborski zastupnik SDP-a Slavko Linić pozdravio je mogućnost “gradske” koalicije SDP-a s Milanom Bandićem.

“Znate da smo mi u Rijeci uvijek skloni koalicijama i kad govorimo gradskim četvrtima bitno je da se formiraju većine i da se odgovorno obnaša vlast. Ne vidim problem u stranci Milana Bandića u tom dijelu, mislim da nisu problematični za koaliranje jer se tako ipak više uspije postići ako ste dio vlasti, nego opozicija.

Dobar dio cirkusa koji je stvoren oko Milana Bandića je zloupotreba od strane ministra policije i Milanovića. Neka pravosuđe odradi svoj dio posla, ali o ljudima u njegovoj stranci mislim da su sposobni”, rekao je Linić, dodajući što bi spomenuta koalicija značila za šanse Anke Mark Taritaš u drugom krugu izbora za gradonačelnika:

“To je odgovornost stranke, oni su opredijelili za nju i trebaju se svim silama boriti za to da pobjedi, a tek se onda može razmišljati ulaziti u koaliciju li ne”.

Facebook Komentari