Lijepo ih je vidjeti: Ovo su supruge čelnika zemalja NATO-a, a znate li tko je muškarac s njima?

Dok su njihovi muževi vodili ozbiljne razgovore u sigurnosnim i političkim temama, u kraljevskoj palači Laeken u Bruxellesu družile su se i zajedno fotografirale prve dame čelnih ljudi zemalja NATO-a, a s njima i jedan gospodin.

Na fotografiji su u prvome redu s lijeva na desno supruga novog francuskog prdsjednika Brigitte Macron, supruga turskog predsjednika Emina Gulbaran Erdogan, američka prva dama Melanija Trump, belgijska kraljica Matilda, partnerica glavnog tajnika NATO-a Ingrid Schulerud, supruga bugarskog predsjednika Desislava Radeva i partnerica belgijskog premijera Amelie Derbaudrenghien.

U drugom redu s desna na lijevo stoje supruga islandskog premijera Thora Margret Baldvinsdottir, partnerica slovenskog premijera Mojca Stropnik i jedini gospodin među njima koji se ondje nije slučajno zatekao – Gauthier Destenay.

Destenay je suprug luksemburškog premijera Xaviera Bettela. Njih dvojica sklopila su brak 2015. godine, čim su u njihovoj zemlji legalizirani istospolni brakovi.

Destenay ne bi bio sam među ženama da su u Bruxelles došli i društvo mu pravili suprug hrvatske predsjednice Jakov Kitarović i Joachim Sauer, suprug njemačke kancelarke Angele Merkel.

Facebook Komentari