Bruna Esih potvrdila: Da, osnivamo novi Saborski klub

Imamo pripremljne opcije za sve mogućnosti. One sve nisu jednako dobre, ali mi smo definitivno postali ozbiljni politički dionici i tako ćemo se ubuduće postaviti, rekla je Bruna Esih, piše Novi list.

Bruna Esih i Zlatko Hasanbegović rade na pripremama za osnivanje stranke s kojom namjeravaju izaći na sljedeće parlamentarne izbore bez obzira na to kada oni bili raspisani.

“Radimo na tome. Pripremamo sve administrativne pretpostavke koje su po zakonu nužne za osnivanje nove stranke. Tako da ćemo uskoro stranku i osnovati”, rekla je jučer za Novi list Bruna Esih. Dodala je da još uvijek nije usuglašeno kako će se nova stranka zvati, te da prate kako će se stvari razvijati na domaćoj političkoj sceni.

“Međutim, zasad ne želim komentirati kako ćemo se mi postaviti u pojedinim konkretnim situacijama. Recimo, stalno nas pitaju koji će nam biti uvjeti da koaliramo ili podržavamo Milana Bandića u zagrebačkoj Gradskoj skupštini.”

“Ali stvar je u tome da izbori za gradonačelnika nisu završili i mi ne želimo sudjelovati u raspravama što bi bilo kad bi bilo”, rekla je Esih. Dodala je da je njena pozicija ista kada je u pitanju možebitno preslagivanje u Saboru gdje također postoje nepoznanice, odnosno hoće li ili ne biti prijevremenih paramentarnih izbora.

“Imamo pripremljne opcije za sve mogućnosti. One sve nisu jednako dobre, ali mi smo definitivno postali ozbiljni politički dionici i tako ćemo se ubuduće postaviti”

Zajedno sa Zlatkom Hasanbegovićem koji je zbog sudjelovanja na njenoj listi izašao iz HDZ-a, te nezavisnim zastupnikom Željkom Glasnovićem osnovati klub zastupnika.

“Osnivanje kluba logičan je korak u procesu osnivanja stranke”, rekla je Esih. Na nedjeljnim lokalnim izborima lista Brune Esih osvojila je 8,23 posto glasova, odnosno čak pet zastupnika u zagrebačkoj Gradskoj skupštini. Ona je na izborima za gradonačelnicu dobila više od deset posto glasova, više od HDZ-ovog kandidata Drage Prgometa.

Facebook Komentari