Branko Hrvatin: Iznimno je važno izaći na lokalne izbore

Predsjednik Državnog izbornog povjerenstva (DIP) Branko Hrvatin poručio je u subotu biračima kako je iznimno važno da izađu na nedjeljne lokalne izbore na kojima se u 576 jedinica bira lokalna predstavnička i izvršna vlast.

“Uz parlamentarne, lokalni izbori direktno utječu na svakodnevni život birača, odaziv je od iznimne važnosti”, rekao je Hrvatin za Hrvatski radio te podsjetio da je u prvom krugu lokalnih izbora 2013. glasovalo 47,3 posto, a u drugom 41, 6 posto birača.

Birače je podsjetio da će ih na biračkim mjestima dočekati više vrsta listića, da se ispravno glasuje tako da zaokružuju redni broj ispred liste, odnosno imena kandidata.

Potvrdio je da će prvi izborni rezultati na DIP-ovim stranicama biti dostupni oko 21 sat, a da bi glavnina rezultata mogla biti poznata do 2 sata ujutro u ponedjeljak.

Opetovao je da prve rezultate treba ‘uzeti s rezervom’ i da na temelju njih ne treba odmah proglašavati pobjedu. DIP će objavljivati rezultate kako budu pristizali, to neće biti reprezentativan, ciljani uzorak, nego će trebati pričekati “daljnje vrijeme” da se vidi konačan rezultat, naglasio je predsjednik DIP-a.

Facebook Komentari