Slovenci prosvjeduju jer su hrvatski policajci u Savudrijskoj vali izgurali njihove, a žale se i na obavještajni rad

Pod naslovom “Hrvati izrivali slovenske policiste v Piranskem zalivu”, ljubljanski dnevnik donosi priču o novoj slovenskoj prosvjednoj noti koja će biti upućena Zagrebu.

Dnevnik tvrdi da će tako Hrvatska u kratkom vremenu, nakon prosvjedne note zbog širenja uzgajališta školjaka u Savudrijskoj vali, dobiti i notu zbog toga što su hrvatski policajci “agresivnim manevrom policijskim brodom” izgurali plovilo slovenskih policajaca, koji su, kažu, pokušali zaštititi slovenske ribare.

“Predstojeća odluka arbitražnog suda o granici između Slovenije i Hrvatske pojačava nervozu kod naših južnih susjeda”, može čuti u slovenskim državnim redovima, piše Dnevnik.

Nervoza hrvatske strane, piše Dnevnik,pokazuje se i u povećanju obavještajnih operacija na svim problematičnim graničnim točkama, koje su predmet arbitražne odluke.

Tako i hrvatske policijske ophodnje također češće pokazuju mišiće u Piranskom zaljevu, gdje se prošlog tjedna dogodio incident. Hrvatska policija je protiv slovenske napravila agresivan manevar, u trenutku kada je pokušala zaštititi slovenske ribare, piše Dnevnik.

Facebook Komentari