Kuščević posjetio županije u kojima sufinancira 20 milijuna kn vrijedne komunalne projekte

Za ujednačen razvoj komunalne infrastrukture u Bjelovarsko-bilogorskoj, Međimurskoj i Varaždinskoj županiji Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja osiguralo je 4.630.000,00 milijuna kuna za sufinanciranje projekta ukupne vrijednosti 20.050.444,03 milijuna kuna.

Resorni ministar Lovro Kuščević posjetio je navedene županije gdje je podijelio Odluke o sufinanciranju komunalnih projekata kojim se želi unaprijediti komunalna infrastruktura i poboljšati životni standard.

Ministar Kuščević je i ovaj put naglasio važnost ulaganja u svaku općinu i grad za koje smatra kako su pokretačka snaga Hrvatske. „Ministarstvo se trudi kroz ove i slične projekte osigurati općinama i gradovima novac za sufinanciranje potrebnih projekata koji će sugrađanima omogućiti kvalitetniji život“, kazao je ministar Kuščević.

U općinama i gradovima Bjelovarsko-bilogorske županije sufinancirat će se 15 projekata za unapređenje komunalne infrastrukture i standarda, od javne rasvjete do održavanja nerazvrstanih cesta. Ukupna vrijednost projekata iznosi oko 7 milijuna kuna od čega Ministarstvo sufinancira s iznosom od 1.580.000 kuna.

Novac za sufinanciranje projekata primili su predstavnici općina i gradova Končanica, Nova Rača, Šandrovac, Zrinski Topolovac, Berek, Hercegovac, Velika Trnovitica, Veliko Trojstvo, Dežanovac, Đulovac, Garešnica, Grubišno Polje, Rovišće, Severin i Štefanje, a Odluku o sufinanciranju izrade Prostornog plana dobila je Općina Veliko Trojstvo.

U Varaždinskoj županiji odobreno je 19 projekata, ukupne vrijednosti 7.011.784,84 kuna od čega Ministarstvo sufinancira 2.090.000,00 kn. Odluke o dodjeli sredstava kapitalne pomoći dobili su Vinica, Ljubešćica, Sveti Ilija, Gornji Kneginec, Klenovnik, Jalžabet, Novi Marof, Bednja, Donja Voća, Breznički Hum, Vidovec, Petrijanec, Trnovec Bartolovečki, Visoko, Lepoglava i Maruševec, a Odluke o sufinanciranju izrade Prostornih planova Grad Marof, Općina Sveti Ilija, Općina Ljubešćica i Općina Vinica.

U Međimurskoj županiji odobreno je devet projekata za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i komunalnog standarda, ukupne vrijednosti 6.182.866,80 kn od čega Ministarstvo sufinancira 960.000,00 kn. Odluke o dodjeli sredstava kapitalne pomoći dobit će Prelog, Mala Subotica, Mursko Središće, Podturen, Nedelišće, Sveta Marija, Dekanovec i Donja Dubrava, a Odluke o sufinanciranju izrade Prostornog plana dobile su Općina Strahoninec i Općina Donji Kraljevec.

Zaprimljeni zahtjevi kvalitetni su i vrijedni za lokalnu zajednicu i državu u cjelini. Ministarstvo vjeruje kako će se pozitivni makroekonomski pokazatelji pokrenuti za vrijeme ove Vlade nastaviti rasti još jačim intenzitetnom što će dovesti do povećanja raspoloživih sredstava i omogućiti Ministarstvu da iduće godine financijski sudjeluje u većem broju projekata. Ove su godine ukupna sredstva u svrhu povećanja komunalnog standarda na području cijele države značajno povećana u odnosu na ranije i iznose ukupno 40 milijuna kuna.

S poštovanjem,

Share This Article