Koji su kriteriji Slovenije da dopušta koncert deklariranog četnika ili Arkanove udovice, a Thompsona ne

Nejasno je koji su to kriteriji slovenske policije i političara prema kojima se zabranjuje koncert Perkovića, a dopušta Cece, Arkanove udovice, ili pak Bore Čorbe, koji se izjašnjava kao četnik, piše RTL.

Unatoč kampanji nesimpatizera – Thompson je u Mariboru rasprodao dvoranu, ali u njoj možda neće zapjevati. Gradske vlasti odlučile su da je koncert prerizičan!

“Prema prikupljenim informacijama zaključili smo da bi se na koncertu pojavili radikalizirani obožavatelji hrvatskog pjevača što predstavlja dodatnu sigurnosnu uzgrozu u održavanju ovog koncerta”, tvrdi Darko Lamot iz Odjela općih policijskih dužnosti Maribor.

“Upravna jedinica se pridržavala uputa policije da se iz sigurnosnih razloga ovaj koncert ne održi. Sve stranke su bile na obavijesnom razgovoru u policiji nakon kojega je donesen ovakav prijedlog”, kaže načelnica Upravne jedinice Maribor Ksenija Klampfer.

Thompson je samo 28 karata prodao izvan Slovenije i odbija ove argumente. Istovremeno, u istom gradu trebao bi pjevati Bora Čorba koji se javno deklarirao kao četnik. U subotu u Ljubljani pjeva i Svetlana Ražnatović Ceca. Udovica ratnog zločinca Arkana.

Nema govora o zabrani njihovih koncerata. Štoviše, portali koji su se prvi raspisali o nužnosti zabrane Thompsonova koncerta medijski su pokrovitelji upravo Čorbi. Iz Thompsonovog tima smatraju da je riječ i o pritisku ljevičarskih krugova.

Priča ide toliko daleko da se u nju uključuje i slovenski premijer Miro Cerar te predsjednik parlamenta Milan Brglez. Zaključuju da Thompson na koncertima širi govor mržnje i netoleranciju.

Građani u Mariboru podijeljena su mišljenja.

“Ako treba nastupati neka nastupa ako je prodao ulaznice, ali sve je ovo politika to mi nismo krivi. Ja bih mu dopustio da pjeva”, kaže Matej.

“Meni osobno ne smeta, ali to je njihovo pravo”, govori Jelena.

“Ne možemo sad sve zabraniti, ali ovo što se aktivno propagira kao što radi Perković meni se čini mnogo štetnije za društvo”, poručuje Jarko.

“Ako ima ustaške pjesme onda nema pravo da pjeva ovdje”, jasan je Jon.

Thompsonu su koncerti do sad bili zabranjeni u Austriji, Švicarskoj, Njemačkoj i Hrvatskoj. Nakon ove situacije u Sloveniji, Thompson najavljuje da će tražiti pomoć državnog vrha jer ovo postaje političko pitanje.

Facebook Komentari