Na pomolu novi koalicijski sporazum? SDP nudi HSS-u šest mandata

HSS na nacionalnoj razini potpisuje koalicijski sporazum sa SDP-om, a kako piše Dalmatinski portal, u posjedu su sporazuma o kojem se odlučuje na elektronskoj sjednici HSS-a, a u kojem stoji uvodno da sukladno iskazanoj volji o stvaranju izborne koalicije i zajedničkom izlasku na sljedeće izbore za Sabor s ciljem pobjede i sastavljanja koalicijske Vlade potpisuju sporazum o zajedničkom izlasku na izbore. 

Sjednica je sazvana elektronskim putem jer se većina članova Glavnog odbora HSS-a izjasnila da želi tako zbog predizbornih aktivnosti kandidata, ali isto tako dio HSS-ovaca koji se protive ovakvoj suradnji kažu da Krešo Beljak saziva elektronsku sjednicu jer je nema podršku Glavnog odbora te da je ovako lakše manipulirati.

Ovim sporazumom se HSS-u nudi šest prolaznih mandata, jedan više nego sada. i čini se da su izvanredni izbori korak bliže. Osim ako članovi HSS-a odbiju koalicijski sporazum s potpisom Davora Bernardića i Kreše Beljaka.

Predsjedništvo SDP je, piše Dalmatinski portal, na sjednici prema dostupnim informacijama usvojilo ovaj koalicijski sporazum.

Share This Article