Znakovi na licu koji otkrivaju ozbiljne zdravstvene probleme

Promjene na licu mogu nam otkriti da se s našim zdravljem nešto događa. Tijelo nam šalje određene signale kada dođe do promjene balansa u našem organizmu i upozorava nas.  Evo na što biste trebali obratiti pozornost kad se idući put pogledate u zrcalo, piše vecernji.hr.

Natekle oči

Zbog brojnih obveza mnogi imaju natečene oči. Ipak, to je i signal nedostatka joda. Ovaj problem u konačnici može imati ozbiljne posljedice po zdravlje – oštećenje mozga. Kako biste nadoknadili nedostatak joda, jedite ribu, školjke, jaja, sushi i pijte mlijeko.

Blijede usne

Ako blijede usne prate simptomi poput umora i osjećaja slabosti ili primijetite da vam je jezik natečen, to su znakovi nedostatka željeza u krvi. Povećajte konzumaciju crvenog mesa, ribe, mahunarki i zelenog povrća.

Dugotrajni osip

Osip na obrazima koji ne prolazi brzo jedan je od simptoma dermatitisa i nedostataka vitamina B12. Ovu dijagnozu prate i napukla koža u kutu usana, osjetljivost na svjetlo, anemija, oticanje grla, natečeni jezik… Svoju prehranu obogatite namirnicama poput gljiva, špinata, janjetine, badema, sušene rajčice, puretine, šparoga i jogurta.

Share This Article