OPG Hrženjak predstavnik Županije na natječaju „Zlata vrijedan“

Koprivničko-križevačka županija već nekoliko godina sudjeluje u projektu „Zlata vrijedan“, koji organizira Ministarstvo poljoprivrede i Večernji list, a ove je godine za predstavnika Županije odabran OPG Hrženjak iz Koprivnice.

OPG Hrženjak tradicionalno sudjeluje na svim županijskim manifestacijama i programima, u svom posjedu ima vinograd i voćnjak te 176 pčelinjih zajednica, a godišnje proizvede četiri tisuće kilograma meda te 200 kilograma medenjaka i slastica od meda.

Redovito koristi subvencije i donacije Koprivničko-križevačke županije i Grada Koprivnice te aktivno sudjeluje u svim događanjima vezanim za pčelarstvo. Organizator je i nositelj aktivnosti Jagnjedovečkih susreta pčelara, izložbe meda i slastica u Đurđevcu – Medveni deni te Hlebinskih susreta pčelara Republike Hrvatske povodom svetog Ambrozija, a sudjeluje i u organizaciji međunarodnog pčelarskog sajma u Gudovcu.

Nositelj OPG-a Marijan Hrženjak predstavnik je četiri pčelarske udruge s područja Županije u upravnom odboru Hrvatskog pčelarskog saveza.

Svrha natječaja „Zlata vrijedan“ je promovirati hrvatsku poljoprivredu i proizvodnju hrane te o najboljim proizvođačima iz cijele Hrvatske ispričati pozitivne priče.

Dodjela nagrada održat će se 8. lipnja 2017. godine u Ivanić Gradu, a među prijavljenim OPG-ima iz svih županija pokrivena su područja proizvodnje od ratarstva, stočarstva, proizvodnje mlijeka, voćarstva, povrtlarstva i ekološke poljoprivrede. Na završnoj svečanosti bit će proglašena tri najbolja OPG-a prema izboru stručnog žirija te najbolji OPG po izboru čitatelja Večernjeg lista.

Share This Article