Bulj: On je diktator i dragi vođa – Plenković: Siguran sam da Dalmatinci vape da im prvi čovjek bude Bulj

U Vukovar na Svečanu Sinjsku alku stigli su i saborski zastupnici Mosta Miro Bulj i Tomislav Panenić.

Miro Bulj trebao je danas u Vukovaru biti izaslanik predsjednika Sabora Bože Petrova, no kako Petrov više nije predsjednik ni Bulj nije izaslanik. Kaže da je došao kao Sinjanin i bivši alkarski vojvoda. Komentirajući krizu vlasti, Bulj je rekao:

“Plenković je diktator i dragi vođa kojemu će i danas odabrani kojima je Penava (vukovarski gradonačelnik op.a.) nabavio ulaznicu pljeskati. Sad većina očito više nije većina, pa pogledajmo gdje je sad Hasanbegović, gdje su ostali saborski zastupnici koji nas uvjeravaju da nisu dio većine. Sabor je postao jedno trgovačko društvo, gdje se tezgari gore nego na ijednoj tržnici”, kazao je Bulj.

Premijer Plenković nije mu ostao dužan:

“Ja sam siguran da vape Dalmatinci da im prvi čovjek bude Miro Bulj. Probude se ujutro i žele baš da im župan bude Miro Bulj. U svakom momentu kad sam dolje zovu me rođaci i kažu, daj molim te, samo da Bulj bude župan. Njega nikad nisam doživljavao kao dio parlamentarne većine i to sam rekao kolegi Petrovu prije nekoliko mjeseci” , poručio je Plenković.

Panenić je odgovorio Furiu Radinu na optužbe da Most nije sklon manjinama.

“Bivša Vlada tražila je od manjina da pokažu svoj plan trošenja novca i dokažu da rade za manjine a ne u korist sviju. Tada su to odbili. A sad kad su podržali Plenkovića vidljivo je za koga rade”, kazao je Panenić dajući izjavu novinarima.

Rekao je i da očekuju da će Zlatko Hasanbegović, koji se kandidirao na lokalnim izborima za Grad Zagreb na listi nezavisne Brune Esih, odigrati ključnu ulogu i odbiti glasati za četiri nova ministra koja bi nakon izbora u Saboru trebao predložiti premijer Andrej Plenković, prenosi dnevnik.hr.

Facebook Komentari