Starica nije sirota, a najmanje žrtva: Baka koja digla Hrvatsku na noge zapravo je prevarantica

Facebook

Bakica koja je ganula cijelu Hrvatsku, zapravo je profesionalna prosjakinja stara 48 godina.

Dvije fotografije sirote starice koja ispružene ruke šutke moli za pomoć u velikogoričkom Konzumu, popraćene tužnom objavom na Facebooku, potaknule su lavinu suosjećajnosti i spontanu humanitarnu akciju.

No priča je ubrzo počela biti sumnjiva. Nova TV je doznala da su u Velikoj Gorici mještani vidjeli tajanstvenu baku, no u Velikoj Mlaki, gdje navodno stanuje, nitko za nju nije čuo.

Na kućnom broju kojeg je navela kao svoju adresu smještena je praonica rublja, a susjedi ne znaju ništa o njoj. Neki su u komentarima izrazili sumnju u staricu, sugerirajući da ju netko kontrolira te da je, osim u Velikoj Gorici, viđena i u drugim gradovima poput Samobora, Ivanić Grada i okolici Zagreba, gdje ju je navodno doveo karavan.

U svakom od tih mjesta prosi, a pritom kaže da inače živi u nekom okolnom mjestu. Ako prosi u Velikoj Gorici, mještanima priča da stanuje u Velikoj Mlaki, ako djeluje u Samoboru, kaže da živi u Svetoj Nedjelji.

Centar za socijalnu skrb nema nikakvih podataka o ovoj baki, pa iako su upoznati sa slučajem, ne znaju njezin identitet. Zagrebačka je policija pokrenula istragu nakon što su dobili nekoliko dojava o ovoj starici, ali ni oni još uvijek ne znaju njezin identitet.

No sada je konačno otkrivena, a kako piše Jutarnji žena u crnini s maramom zapravo profesionalna prosjakinja K. P. (48) iz seoceta nadomak Siska.

Zbog prošnje je evidentirana više od 50 puta a ima i nekoliko kaznenih prijava za razne prijevare te nasilničko ponašanje u obitelji. Zato je sisačka i zagrebačka policija brzo reagirala, osobito zbog komentara kako ju netko možda tjera na prošnju.

Kažu kako je to “stil života te ‘bake’ a na različita mjesta ju vozi njezin nevjenčani partner. Policija ju redovito prijavljuje, sud ju kažnjava, ali za sada ju ništa ne zaustavlja u njenom prosjačenju.

Facebook Komentari