Saucha: SDP-ovci lažu, čuo sam se s Berom, evo tko me pritiskao oko odluke

Na pitanje zašto svi govore da nitko iz SDP-a nije mogao doći do njega, Saucha odgovara da je to laž, da ga Bernardić tijekom razgovora koji su vodili u srijedu nije nešto pretjerano pokušavao nagovarati da promijeni mišljenje, iako mu je ponovio svoj stav o Mariću.

‘Nije točno da nitko iz SDP-a nije sa mnom bio u kontaktu. Ja sam se u srijedu čuo s predsjednikom stranke Davorom Bernardićem. On je znao kako ću glasati. Najprije me zvao Arsen Bauk, ali se njemu nisam javio. Ali kada sam vidio Berinu izjavu da će biti jako sumnjivo ako se ne pojavim na glasanju, nazvao sam ga i pitao kakva mu je to izjava’, kazao je Tomislav Saucha za Jutarnji list.

Saucha tvrdi kako ga nitko iz HDZ-a na to nije nagovarao, a jedini pritisak kojemu je bio izložen bio je iz SDP-a. Također navodi kako je svjestan percepcije koja o njemu vlada i da svi misle da mu je HDZ obećao pomoć u obrani od USKOK-ove optužbe da je kao predstojnik Ureda premijera u vrijeme Vlade Zorana Milanovića lažirao dnevnice i potkradao državnu blagajnu.

‘Oni mi tu ne mogu pomoći. Da mogu, onda bi pomogli sebi i svojima iz HDZ-a’, rekao je Saucha koji tvrdi da nije znao da će njegov glas presuditi, ali je čvrsto na stavu da ni SDP-u, ali ni cijeloj zemlji u ovome trenutku ne trebaju prijevremeni izbori i da je zato tako postupio.

‘Rekao sam Beri kada sam ga nazvao da mi je zlo, da nisam dobro, da već danima ne jedem i da ne bih došao u Sabor’, nastavio je Saucha prepričavati razgovor sa šefom stranke čiji je član bio do prije dva mjeseca, i naglasio da je i u srijedu Bernardiću ponovio da neće glasati za opoziv ministra Marića.

‘Nije istina da to nije znao!’, tvrdi Saucha i kaže da prolazi najgore dane u životu, te da je donio jednu od najtežih odluka.

Na pitanje zašto svi govore da nitko iz SDP-a nije mogao doći do njega, odgovara da je to laž, da ga Bernardić tijekom razgovora koji su vodili u srijedu nije nešto pretjerano pokušavao nagovarati da promijeni mišljenje, iako mu je ponovio svoj stav o Mariću.

Zanimalo nas je i je li razgovarao s nekim iz HDZ-a. Saucha je kazao da je na saborskom hodniku sreo Gordana Jandrokovića i da mu je tom prilikom rekao kako nije za opoziv Marića. Naglašava, međutim, da nije bio ni u kakvom dogovoru s HDZ-om.

‘Ja sam i dalje lijevo orijentiran. Očekujem da HDZ riješi ploču u Jasenovcu. Ali smatram da zemlja ne treba potrošiti 120 milijuna kuna iz proračuna na još jedne izbore, nakon kojih će omjeri biti gotovo identični kao i sada, izgubiti još nekoliko mjeseci da ih provede, pa još neko vrijeme da formira Vladu. To u ovom času za nikoga nije dobro’, zaključio je Saucha za Jutarnji list.

Share This Article