Glasnović novinaru RTL-a: A kako bi ti volio da ti uzmem taj mikrofon i tebi stavim u ….

Danas je u Saboru opet bila uzavrela atmosfera, a na tapeti se ovoga puta zbog postavljenog pitanja našao novinar RTL-a.

Naime, nakon što je klub zastupnika HDZ-a podnio inicijativu za izborom novog predsjednika Sabora te je njihov prijedlog potpisalo 76 zastupnika, među kojima je i nezavisni saborski kandidat Željko Glasnović, novinar Ivan Skorin postavio je pitanje Glasnoviću je li promijenio svoje mišljenje. Dodao je kako se našao na istoj listi s Miloradom Pupovcem, piše fairpress.eu.

Glasnović je na postavljeno pitanje odgovorio: „A kako bi ti volio da ti uzmem taj mikrofon i tebi stavim u stražnjicu, bi li to volio?“. Dodao je kako nije na nikakvoj listi te novinaru poručio da sjedne pod Titovu sliku gdje mu je i mjesto. U nastavku je izjavio da je RTL samo zabava, a da on nije „Poljska prostitutka“ .

Reagiralo je Hrvatsko novinarsko društvo (HND) priopćenjem u kojem su naveli da se radi o još jednom u nizu javnih napada zastupnika Glasnovića na novinare.

Njegovi su vulgarni i ponižavajući ispadi upereni protiv novinara, nažalost, postali pravilo. HND još jednom upozorava da je takvo ponašanje nedopustivo te poziva sve zastupnike u Hrvatskom saboru da se prema novinarima ponašaju pristojno i svoju saborsku dužnost obavljaju dostojanstveno. Također očekujemo da zastupnici Hrvatskog sabora javno osude Glasnovićeve i sve slične uvrede upućene novinarima, poručili su iz HND-a.

Facebook Komentari