Nina Obuljen: Grmoja već niz dana iznosi nevjerojatne konstrukcije, nisam ga gađala mobitelom

Ministrica kulture Nina Obuljen poručila je u utorak kako politički tajnik Mosta Nikola Grmoja “već niz dana iznosi nevjerojatne konstrukcije” o njegovom razgovoru s njom koji se odnosi na arhive te je odbacila njegove optužbe kako ga je gađala mobitelom tijekom rasprave s njim u Ministarstvu.

Nikola Grmoja tvrdi da ste ga gađali mobitelom, je li to istina?

“Ono što je istina je da je Vlada podržala otvaranje arhiva, da smo stavili cjeloviti zakon o arhivima na javnu raspravu, da smo podržali ovaj prijedlog, da smo ga unaprijedili s obzirom da je bio pun manjkavosti i bio je neprovediv”, rekla je Obuljen novinarima u Saboru.

Rekla je i kako Grmoja zna da predsjednik sabora Petrov nema većinu pa takvim spinovima, kaže, odvraća pozornost.

“Mi smo dosta burno raspravljali o nekim pitanjima vezanim za smještaj i prostore arhivskog gradiva, ali naravno da ga nisam gađala”, rekla je Obuljen.

Grmoja se sa saborske govornice osvrnuo na demantij ministrice Nine Obuljen da je na sastanku o zakonu o državnim arhivima s Mostom od ljutnje bacila mobitel.

”Ja sam spreman i na poligrafsko testiranje, imam i svjedoka. Ministrica je bacila mobitel, mene je mobitel pogodo. Ja sam ostao smiren, nakon izlaska ministrice, državna tajnica je psovala u ministarstvu”, ponovio je Grmoja tijekom saborske rasprave o državnim arhivima.

Facebook Komentari