Hanfa do 15. svibnja obustavila trgovanje dionicama osam Agrokorovih tvrtki

Održana je 30. izvanredna sjednica Upravnog vijeća Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga na kojoj je doneseno više odluka., objavila je HANFA na svojim stranicama.

Time je danas privremeno obustavila trgovanje dionicama osam Agrokorovih tvrtki na Zagrebačkoj burzi pa se do 15. svibnja neće trgovati dionicama Leda, Belja, PIK-a Vinkovaci, Tiska, Vupika, Zvijezde, Žitnjaka i Jamnice.

HANFA se u obrazloženju poziva na obavijesti s internetske stranice Agrokora od 27. travnja 2017., iz kojih je vidljivo da je u preliminarnim provjerama utvrđeno da bi moglo biti potencijalnih pogrešaka u izvješćima Grupe, te slijedom toga Grupa moli da se dionici ne oslanjaju na njena financijska izvješća iz prošlosti dok provjere ne budu dovršene, a situacija primjereno razjašnjena.

Slijedom navedenog, nesporno je da postoji sumnja u pogledu prikazanog financijskog položaja i uspješnosti poslovanja Izdavatelja, odnosno postoji mogućnost utvrđenja određenih odstupanja između prikazanog i stvarnog stanja financijskog položaja i uspješnosti poslovanja Izdavatelja, kažu u HANFA-i.

Facebook Komentari