Grmoja otkrio taktiku MOST-a oko skidanja predsjednika Sabora Petrova: Odugovlačenje do krajnjih granica

Andrej Plenković je lagao, nema većinu, a o Boži Petrovu će se glasati za 30 dana, poručio je u izjavi novinarima u Splitu politički tajnik i saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja.

Politički i moralno i ljudski bilo je da nismo izdali svoje ideale i vrijednosti, poručio je politički tajnik i saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja.

Koji u sada potezi Mosta?

HDZ ih mijenja iz sata u sta, pokazalo se da nemaju većinu, Plenković je lagao da ima većinu, a očito je da je nema. Pozivam sve da hrvatske građane da gledaju raspravu u srijedu i vide tko će biti oni koji se neće pojaviti, koji će biti suzdržani. Tko će kako glasati – IDS, HNS, HSS, bard hrvatske ljevice Milorad Pupovac, Novosti su ljevičarski tjednik, da vidimo hoće li štititi gazdu Todorića ili će glasovati protiv Marića.

Hoćete li s nekim u koaliciju?

Nema govora o koaliciji. Premijer je rekao da ima većinu, neka izađe i kaže da nas je prevario pa ćemo vidjeti što dalje. On po nalogu svojih mentora, Šeksa, Valentića, Gregurića … to su ti feudalci koji su nagovarali i Tihomira Oreškovića da se povuče, a on nije htio. Kad nisu uspjeli, srušili su Vladu.

Hrvoje Runtić je pozvao institucije da istraže političku trgovinu, kako gledate na taj slučaj?

Nemam tu što komentirati, važno je da građani u srijedu i u četvrtak gledaju raspravu i vide tko štiti kriminal u Agrokoru.

Što će biti s Božom Petrovim kao šefom Sabora, nema povjerenje, tvrde u HDZ-u.

Povjerenje Boži Petrovu može biti za 30 dana.

Kada će biti prijevremeni izbori?

To ćete pitanje postaviti Plenkoviću. Imao je većinu, on je bahato rekao da njemu 15 ruku ne treba. Neka sada pokaže druge ruke koje će čuvati stabilnost o kojoj stalno govori.

Tko će izaći kao gubitnik – HDZ ili Most?

Ne znam tko će izaći kao gubitnik. Znam tko neće izgubiti obraz.

Share This Article