Runtić: Drago Veselčić me preko člana obitelji htio potkupiti – Veselčić: Zgrožen sam, lažne optužbe

Drago Veselčić me preko jednog člana moje obitelji pokušao nagovoriti da glasujem protiv opoziva ministra financija Zdravka Marića, a zauzvrat je nudio da će riješiti sve financijske probleme moje obitelji te utjecati na DORH oko slučaja sa Živim zidom – rekao je Jutarnjem listu Hrvoje Runtić, saborski zastupnik Mosta, koji je sve ovo prijavio jučer i policiji.

Drago Veselčić je bivši novinar te nekadašnji direktor Vinkovačke televizije, a kao bivši vlasnik Osječke televizije u medijima se pojavio i kao jedan od svjedoka u suđenju za Fimi mediju, ispričavši da je nakon intervencije iz vrha HDZ-a prodao Osječku televiziju za deset puta veći iznos nego što ju je kupio godinu dana ranije. Na suđenju je kao svjedok, prema pisanju medija, izjavio da je bivši glasnogovornik HDZ-a i Sanaderove Vlade Ratko Maček kontrolirao sve hrvatske medije. Veselčić je bio i direktor kampanje za HDZ na zadnjim izborima za EU parlament dok je stranku vodio Tomislav Karamarko.

– Veselčić je nazvao jednog člana moje obitelji preksinoć na mobitel i pozvao ga na kavu jer se znaju više od 20 godina. Oni su se jučer našli na kavi u Vinkovcima, a Veselčić je tom članu obitelji rekao da mi prenese ponudu da će riješiti sve financijske probleme mene i moje obitelji, da će mi zaposliti ženu na način da se to ne može dovesti u vezu s time i da će riješiti slučaj u kojem sam ja svjedočio u DORH-u vezan uz Živi zid – tvrdi Runtić.

Drago Veselčić se u međuvremenu oglasio priopćenjem.

“U cilju istinitog i cjelovitog informiranja javnosti te zaštite moje privatnosti, ugleda i časti, a u povodu teških kleveta koje su na moj račun iznijeli saborski zastupnik Mosta Hrvoje Runtić i predsjednik Mosta Božo Petrov, dajem sljedeće riopćenje.

Davor Runtić, otac zastupnika Hrvoja Runtića, i ja smo dugogodišnji obiteljski prijatelji – još otkad smo zajedno bili ratni izvjestitelji. Redovito komuniciramo pa smo se tako sami dogovorili, bez ičijeg utjecaja ili poticaja sa strane, da se ove subote popodne nađemo i popijemo kavu u jednom restoranu u Vinkovcima. I to u društvu svojih supruga.

U našem dvosatnom obiteljskom druženju tek smo minutu-dvije posvetili Davorovu sinu Hrvoju, osvrnuvši se na pitanje treba li i hoće li dati potporu Vladi RH. I to je apsolutno sve iz našeg razgovora – što jamčim pod punom kaznenom i moralnom odgovornosti – a da se ticalo aktualne političke situacije.

Stoga sam, moram priznati, ostao zgrožen današnjim optužbama Hrvoja Runtića i Bože Petrova da sam tobože sudjelovao u „pokušaju podmićivanja“ dotičnog zastupnika Mosta. Takve optužbe ne samo da su lažne, nego su i komične. Zar vjerujete da bi se itko u takvo što upuštao pred svjedocima – a podsjećam da su na prijateljskom druženju bile i naše supruge – i to u prepunom restoranu?!

Molim političare poput Hrvoja Runtića i Bože Petrova da svoje političke prijepore ne rješavaju preko leđa mene i moje obitelji, lažno me optužujući i klevećući.

Ako je istina da me g. Hrvoje Runtić, kako sam navodi u medijskim istupima, prijavio policiji za tobožnji „pokušaj podmićivanja“, najavljujem već sada da ću protiv njega podnijeti kaznene prijave za lažno prijavljivanje i svjesno dezinformiranje javnosti”, stoji u priopćenju.

Petrovu ne pada napamet maknuti se s mjesta predsjednika Sabora, teško optužuje HDZ za kupovinu zastupnika

Facebook Komentari