U Hrvatskoj matici iseljenika organiziran “Dan otvorenih vrata”

Piše: Dražen Prša

Danas je u Hrvatskoj matici iseljenika organiziran “Dan otvorenih vrata” Hrvatske matice iseljenika. Na susretu su govorili Hrvati koji su u suradnji s HMI pridonijeli očuvanju hrvatskog identiteta i jačanju veza s matičnom Domovinom.

Skup je otvorio potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier, a nazočnima se obratio i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas kao izaslanik predsjednika Vlade Andreja Plenkovića te predsjednik Upravnog odbora Hrvatske matice iseljenika Milan Kovač i vd.ravnateljica HMI, Mirjana Piskulić.

Milas je u svom govoru istaknuo da je Hrvatska matica iseljenika ustanova s najdužom tradicijom djelovanja među hrvatskim iseljeništvom i hrvatskim manjinama u europskim zemljama, kao i hrvatskim narodom u BiH.

“Svojim prepoznatljivim i hvalevrijednim radom i programima već dugi niz godina zauzima značajno mjesto u području očuvanja hrvatskog jezika, kulture, umjetnosti, obrazovanja i športa, kulturnog turizma, publicistike, medija, kao i ostalih područja značajnih za razvijanje odnosa s Hrvatima izvan RH”, kazao je.

Share This Article