Vrdoljak na 14. saboru HNS-a o Plenkoviću: Vidimo kako kapetan broda luta i gubi kompas u mraku, a pukotine na brodu rastu

„Naš zadatak, naš cilj kao liberala je politika zdravog razuma, borba za ovu malu, ali prekrasnu zemlju s velikim i srčanim ljudima, umjesto lažima, znanjem, rješenjima, inovacijama i onim najvažnijim – rezultatom. Želim izgraditi otvorenu i tolerantnu Hrvatsku u kojoj svaki pojedinac ima šansu za sreću i normalan život“, poručio je predsjednik HNS-a i potpredsjednik Sabora Ivan Vrdoljak s 14. Sabora HNS-a održanog danas u Zagrebu.

„Nije nam cilj samo osvojiti izbore. To je tek alat, a pravi cilj nam je napraviti rezultat u korist građana i ostaviti za četiri godine naše općine, gradove, županije, pa tako i cijelu Hrvatsku boljom nego li je bila prije. Vratimo Hrvatskoj osmijeh“, rekao je Vrdoljak.

U izvješću o prošloj godini istaknuo je kako je HNS na izvanrednim parlamentarnim izborima osvojio 30 posto više glasova nego na izborima 2015. godine. „Ne samo da smo na izvanrednim izborima dobili 30 posto glasova više nego na redovnim parlamentarnim izborima godinu dana ranije, nego smo jedina parlamentarna stranka koja je dobila više glasova 2016. nego 2015. Od 9 saborskih mandata HNS-a, čak 6 nose žene, po čemu smo posebni i jedinstveni.“

„U proteklih godinu dana pokazali smo još jednom da smo na prvom mjestu – stranka rješenja i rezultata. Uvijek smo gledali korak unaprijed i zato želimo glasove dobivene na razumu, rezultatima, rješenjima za budućnost“, poručio je predsjednik HNS-a.

Upozorio je na opasnost rastućeg populizma diljem Europe i svijeta, ali i u Hrvatskoj te istaknuo kako je iza nas godina koja je na najbolji način pokazala da nisu svi političari isti. „Hrvatska budućnosti je građanska Hrvatska, podignute srednje klase, tiha Hrvatska koja se budi“, rekao je. Istaknuo je da Hrvatska danas ide u lošem smjeru i da je destabilizirana gospodarski i financijski.

„Nazvali smo ovu konzervativnu Vladu HDZ-a i Mosta Titanik Vladom jer je došla uz velebnu glazbu, puna sjaja, moći kao i sâm brod, ali pri svakom ozbiljnom izazovu vidimo kako kapetan broda luta i gubi kompas u mraku, a pukotine na brodu rastu. Od navodnog vraćanja Ine u Hrvatske ruke, prodaje HEP-a, krize s plinom i autocestama, ministra plagijatora, pa do aktualne krize u Agrokoru i gužvi na granicama, ovu Vladu čitavo vrijeme poput sjene prate neodlučnost i neznanje“, rekao je predsjednik HNS-a u svom govoru.

14. Sabor HNS-a održan je, u skladu sa Statutom HNS-a, nakon izvanrednih parlamentarnih izbora, a na njemu su aklamacijom i javnim glasovanjem potvrđena središnja tijela stranke – za predsjednika HNS-a Ivan Vrdoljak, za zamjenika predsjednika Predrag Štromar, dok su za potpredsjednike potvrđeni Anka Mrak Taritaš i Srđan Gjurković.

Na Saboru je u kratkom filmu predstavljeno oko 120 HNS-ovih kandidatkinja i kandidata za župane/ice, načelnike/ce, gradonačelnike/ce i njihove zamjenike/ce za predstojeće lokalne izbore u svim hrvatskim županijama.

Sabor HNS-a okupio je više od 1100 ljudi iz cijele Hrvatske, a kao gosti na Saboru su bili predstavnici IDS-a, predvođeni predsjednikom Borisom Miletićem i istarskim županom Valterom Flegom, bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs, gradonačelnik Osijeka Ivica Vrkić te predstavnici HSU-a. Saboru su kao posebne gošće prisustvovale supruge pokojnih osnivača HNS-a, Vera Džeba i Vinka Tripalo.

Facebook Komentari