Dan planeta Zemlje na biciklima u Moslavini

Piše: Dražen Prša

Župan Ivo Žinić se u subotu, 22. travnja 2017. godine, u prostoru Vinarije Trdenić u Popovači pridružio sudionicima tradicionalne biciklijade „Dan planeta Zemlje na biciklima u Moslavini“, koju je organizirala Turistička zajednica grada Kutine.

U toj prigodi rekao je:

“Na današnji Dan planete zemlje, koji je bitan za naš opstanak općenito, mi na neki način u županiji, na ovom području Moslavine obilježavamo na ovakav način gdje se pokušava kroz rekreaciju, kroz vožnju biciklom pokazati koje bi posljedice mogle biti kobne po našu zemlju.

Mi kao mali ljudi u svojoj sredini možemo doprinijeti da ne uništavamo okoliš, našu vodu, prirodu, i ono što je jako bitno da mi kao stanovnici pazimo na odlaganje otpada odnosno smeća.

Trebamo usaditi u naše mlade jedan drugačiji način razmišljanja da otpočetka krenu voditi brigu o svojoj prirodi, oko svoje kuće i svoga stana. Pozivam naše stanovnike da se uključe u ovu akciju, da svakodnevno vodimo brigu o zaštiti prirode, prije svega tamo gdje živimo”, kazao je župan Ivo Žinić.
danplzemljeŽinić1danplzemljeŽinić1

Facebook Komentari