Mostova Ružica Vukovac, državna tajnica u Ministarstvu poljoprivrede, ide u utrku za Brodsko-posavsku županiju

Prošlo je jedva tjedan dana otkako je Vlada Mostovu Ružica Vukovac imenovala državnom tajnicom u Ministarstvu poljoprivrede, a ona sada kani u utrku za županicu Brodsko-posavske županije.

Kandidatura Ružice Vukovac kao MOST-ove kandidatkinje za županicu Brodsko-posavske županije i izlazak MOST-a na izbore za županijsku skupštinu na predstojećim lokalnim izborima bit će predstavljena ove subote u Slavonskom Brodu, stoji u najavi predstavljanja.

Također će biti predstavljeni i kandidati na na platformi MOST-a nezavisnih lista za općine Bebrina, Oriovac, Donji Andrijevci, Velika Kopanica Vrpolje uz poziv i drugim nezavisnim listama da se pridruže platformi.

Podršku kandidaturi pružit će i saborski zastupnik te nezavisni kandidat za župana Vukovarsko-srijemske županije Tomislav Panenić te predsjednik saborskog kluba zastupnika MOST-a i kandidat te stranke za gradonačelnika Osijeka Miroslav Šimić.

Je li točno da kreće u izbornu utrku za županicu i hoće li ako dobije povjerenje građana biti županica ili državna tajnica, kao i jesu li točne informacije o kojima pak piše sbplus.hr da će njezin zamjenik biti Davor Gruber, član stranke Duspara Mirko nezavisna lista, N1 je pokušao saznati od Ružice Vukovac, ali barem zasad nije odgovarala na pozive i poruke.

Ružica Vukovac, poznata i kao osoba koja je slučajno čula navodni SDP-ov plan za razbijanje Mosta pa je zbog toga propala koalicija sa SDP-om, bivša je Mostova saborska zastupnica i nesuđena ministrica poljoprivrede u prvoj Vladi HDZ-a i Mosta. Naime, u Mostu su razmišljali da je postave na tu tu funkciju da im je tada pripao taj resor u Vladi.

Facebook Komentari