Kreće online prodaja ulaznica za Sinjsku alku u Vukovaru

Dvadesetak dana prije održavanja, karte za Sinjsku alku koje su se prodavale u Turističkoj zajednici Vukovara su rasprodane, a svi zainteresirani koji ih još nisu nabavili, svoje ulaznice od večeras mogu nabaviti online putem multimedijalne prodajne platforme Discover.hr.

Mrežna platforma počinje s radom danas u 20:00 sati te će se do 22:00 moći kupiti ograničen broj ulaznica. Kupnja karata odvijat će se svih narednih pet dana u isto vrijeme, u ograničenim količinama.

Svečana Sinjska alka u Vukovaru će se održati 6. svibnja. Na nedavnoj konferenciji za medije gradonačelnik Ivan Penava rekao je kako Sinjska alka predstavlja povijesni događaj i kulturnu baštinu RH, ali je i dokaz prijateljstva između gradova Sinja i Vukovara.

“Kako i sama Povelja kaže, Vukovar i Sinj gradovi su povezani slavnim bitkama naše povijesti i oba su grada simboli obrane domovine. Velika mi je čast i zadovoljstvo kao gradonačelnik sudjelovati u ostvarenju ovog iznimnog događaja koji sa sobom nosi težak organizacijski zadatak, ali veliki značaj za čitavu Hrvatsku”.

Poručio je da je temeljni cilj organiziranja ove svečanosti ujedinjenje čitave domovine i njene dijaspore.

Iako je održavanje Alke predviđeno tek za dvadesetak dana, Vukovar je već ukrašen njenim motivima, a od 1. travnja počela je posebna regulacija prometa.

Gradonačelnik je poručio kako su svi smještajni kapaciteti na dan održavanja Alke već rezervirani jer se procjenjuje da će broj posjetitelja iznositi preko 20,000.

Grad je osim 4047 sjedećih mjesta na tribinama osigurao i led ekran na Trgu Republike Hrvatske kako bi što više ljudi moglo pratiti direktan prijenos.

Troškovi održavanja Sinjske alke iznosit će oko 2 milijuna kuna, od kojih je dio donirao i Grad Zagreb uloživši u tribine i boksove za konje.

“Održavanje Svečane Sinjske alke u Vukovaru predstavlja ne samo povijesnu povezanost 1715. i 1991. godine nego i jedinstvo hrvatskog istoka i juga.

Riječ je o priči utemeljenoj u prošlosti, no namijenjena je budućnosti. Trčanje Svečane Sinjske alke u Vukovara dar je ne samo Vukovarcima nego i svim domoljubima koji u srcima nose 1715. i 1991. godinu. Alka u Vukovaru stoga će biti posvećena upravo svim hrvatskim braniteljima”, poručio je predsjednik Viteškog alkarskog društva Sinj, Stipe Jukić.

Share This Article